Nepaisant nėščios Sasekso kunigaikštienės atsisakymo su Harry grįžti į Londoną ir dalyvauti Edinburgo kunigaikščio laidotuvėse, M. Markle bičiulės sako, kad ją ir princą Philipą „siejo ypatingas ryšys ir kad M. Markle jį dievino“, skelbia dailymail.co.uk.

„Meghan nurodė, jog dabar jos pagrindinis rūpestis – palaikyti princą Harry. Neva ji leido jam nuspręsti, ar vykti kartu, ar pasilikti, – „Daily Mail“ tvirtino artimas šaltinis. – Meghan manymu, tokiomis akimirkomis šeima turi susivienyti ir pamiršti nesutarimus. Ji sakė, kad to būtų norėjęs princas Philipas ir kad ji yra linkusi atleisti bei pamiršti padarytą skriaudą.“

Nors įmanoma, kad M. Markle dar galėtų nuskristi į Jungtinę Karalystę (JK) ir kartu su Harry dalyvauti šeštadienį įvyksiančiose laidotuvėse, artimas šaltinis pridūrė, kad M. Markle mama Doria yra „nepalenkiamai“ nusistačiusi prieš bet kokias nėščios dukros keliones.

„Doria primygtinai reikalauja, kad Meghan liktų JAV ir palaikytų Harry per atstumą. Kaip ir Harry, Doria labai saugo Meghan ir nenori, jog ji rizikuotų savo sveikata. Juk dabar Meghan tikrai nereikia streso“, – sakė šaltinis.

Sasekso kunigaikščiai šią vasarą turėtų susilaukti antrojo vaikelio – mergaitės.

„Meghan pareiškė, kad sprendimas dalyvauti ar nedalyvauti princo Philipo laidotuvėse nepakeis jos santykių su karaliene. Taip pat Meghan sakė, kad karalienė supras, jeigu ji neatvyks, ir norės, kad ji rūpintųsi savo ir kūdikėlio sveikata, – dėstė šaltinis. – Meghan mano, kad tai puiki galimybė Harry pagerinti santykius su savo broliu ir tėčiu ir kad šiuo atžvilgiu jos dalyvavimas nėra būtinas.“

Praėjusį savaitgalį princas Harry atskrido į Londono Hitrou oro uostą – pirmą kartą nuo 2020 m. kovo mėnesio, kai jiedu su žmona atsisakė karališkųjų pareigų ir persikėlė į Kanadą, ir turės progą susitaikyti su savo broliu princu Williamu ir tėčiu princu Charlesu, kuris sakė „laukiantis“ savo sūnaus.

Šiuo metu princas Harry izoliavosi Christopherio Wreno suprojektuotame name „Nottingham Cottage“, kur 2017-aisiais pasipiršo Meghan. Visai netoliese gyvena jo brolis princas Williamas su šeima.

Vadovaujantis vyriausybės nustatyta tvarka, Harry galės nutraukti saviizoliaciją po penkių dienų, jeigu jo koronaviruso testo rezultatas bus neigiamas. Žinoma, jam bet kokiu atveju bus leista dalyvauti princo Philipo laidotuvėse, nes oficialiose gairėse nurodyta, kad iš užsienio atvykę asmenys gali nutraukti saviizoliaciją „dėl asmeninių priežasčių“.

Pirmadienį Harry linksmai pagerbė Edinburgo kunigaikščio atminimą, pasakęs: „Jis buvo mano senelis, kepsninės meistras, geraširdiškų pasišaipymų legenda ir tikras šelmis iki pat galo.“

„Jis buvo Jos didenybės karalienės patikima atrama visus 73-ejus santuokos metus. Galėčiau tęsti, bet žinau, kad jeigu būtų gyvas, rankoje laikydamas alaus bokalą princas Philipas mums pasakytų: „Nagi, pasiskubinkite!“ – pridūrė princas Harry.

Pareiškime, kuri išplatino Harry fondas „Archewell“, rašoma: „Mano senelis pasižymėjo atsidavimu savo pareigoms, dorumu ir puikiu humoro jausmu. Jis visada buvo savimi, mėgo taikliai pašmaikštauti ir galėjo prikaustyti visų kambaryje esančių žmonių dėmesį savo žavesiu ir nenuspėjamumu: niekada nežinojai, ką jis pasakys.“

„Jis bus prisimenamas kaip ilgametis karalienės vyras, ne vieną apdovanojimą gavęs kariškis, princas ir kunigaikštis. Bet man jis buvo senelis: kepsninės meistras, geraširdiškų pasišaipymų legenda ir tikras šelmis iki pat galo.“

„Taigi, seneli, ačiū tau už tarnybą, už atsidavimą senelei ir už tai, kad visada buvai savimi. Labai tavęs ilgėsimės, bet visada prisiminsime. Tiek mes, tiek tauta, tiek pasaulis. Tu užimsi ypatingą vietą Meghan, Archie ir mano (bei tavo būsimosios proanūkės) širdyse.“

Savo pareiškimą princas Harry užbaigė lotynišku karališkųjų pėstininkų šūkiu Per Mare, Per Terram („Jūra ir sausuma“).

Porai artimi šaltiniai anksčiau pranešė, kad Meghan norėjo skristi karu su Harry, bet gydytojas ją atkalbėjo nuo šio sumanymo, nes ji yra maždaug šeštą mėnesį nėščia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)