Kazanėje vykusiame Rusijos plaukimo čempionate J. Jefimova dūsavo, kad daugiau nei pusantrų metų be varžybų ir prastas pasirengimas neleido jai pademonstruoti geriausių galimų rezultatų.

O iš Kaliningrado kilusi 22 metų Ana Jegorova neturėjo kuo skųstis – atvirkščiai, karantino laikotarpį išnaudojo maksimaliai ir saldžius darbų vaisius ragavo būtent neseniai pasibaigusiose Rusijos pirmenybėse, kurios buvo kartu ir atranka į Tokijo olimpines žaidynes.

A. Jegorova ne tik iškovojo aukso medalį 400 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje, bet ir pagerino šalies nacionalinį rekordą šioje distancijoje – atstumą įveikė per 4 min. 04,10 sek.


„Nuoširdžiai kalbant, esu šokiruota. Iki paskutinės akimirkos netikėjau, kad galiu pasiekti tokį rezultatą. Labai džiaugiuosi pirmąja vieta ir bilietu į olimpiadą. Man trūksta žodžių, – kalbėjo naujai iškepta Rusijos čempionė iš Kaliningrado.

Jos treneris Stepanas Ganzejus juokavo, kad auklėtinei padėjo pandemija – visus metus Ana nuoširdžiai treniravosi, o rezultatus pademonstravo būtent Rusijos čempionate.

Ar olimpinėse žaidynėse naujoji Rusijos plaukimo žvaigždė gali pakovoti dėl medalių? Iki pasaulio rekordo (3 min. 56,46 sek. – Katie Ledecky) A. Jegorovai dar yra ką veikti, tačiau ir laiko iki olimpiados yra likę nemažai.

Rusijos čempionato auksą A. Jegorova savo karjeros trofėjų lentynoje veikiausiai padės prie 2018 metais Europos čempionate Glazge iškovoto bronzos medalio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)