Traumas patyrus net kelioms superžvaigždėms – Anthony Davisui, Kevinui Durantui, Joeliui Embiidui, LeBronui Jamesui ir Jamesui Hardenui – Giannis ir vėl šovė į favoritų pagriebti šį garbingą asmeninį apdovanojimą gretas. Dabar pagrindiniu jo konkurentu įvardijamas serbas Nikola Jokičius.

Savo akcijas „Graikas nesveikas“ dar labiau pakėlė naktį iš penktadienio į šeštadienį, kai surengė vieną įspūdingiausių ligšiolinės karjeros pasirodymų.

G. Antetokounmpo sužaidė geriausią sezono mačą Portlande, kur per 33 minutes į „Trail Blazers“ krepšį suvertė net 47 taškus ir dar sugriebė 12 atšokusių kamuolių bei blokavo 3 varžovų metimus.

„Blazers“ gynybą baudos aikštelėje tiesiog terorizavęs Giannis realizavo visus 18 savo mestų dvitaškių ir dar pridėjo 11 taiklių baudų iš 13-os. Graikui nekrito tik tolimi šūviai (0/3).

Tokiu būdu dažnai Antžmogiu pavadinamas puolėjas pakartojo net 54-erius metus gyvuojantį NBA legendos Wilto Chamberlaino rekordą. Galijotu pramintas centras 1967-iaisiais per 149:118 laimėtą susitikimą su Baltimorės „Bullets“ taip pat neprametė pro šalį nė vieno iš 18-os bandymų iš žaidimo (tais laikais tritaškių dar nebuvo).

Tiesa, Wilto pasiekimą dar efektingesnį padaro tai, kad jis ir prieš tai žaistose rungtynėse taip pat buvo sumetęs viską – 11 iš 11 dvitaškių.

Sezono rekordą pakartojęs Giannis po pergalės 127:109 prieš „Blazers“ išliko kaip jam įprasta kuklus.

„Tiesiog stengiausi būti agresyvus. O šiandien buvo viena iš tų dienų, kai man sekėsi baudos aikštelėje“, – sakė G. Antetokounmpo.

Jam nusilenkė ir oponentų lyderis Damianas Lillardas, pats surinkęs 32 taškus.

„Jis yra natūraliai apdovanotas labiau nei bet kas kitas“, – teigė Dame'as.

Įdomu, kad Giannis (18/21 metimai, 85,7 proc.) taip pat tapo tik trečiu NBA krepšininku per visą istoriją, kuris pelnė bent 45 taškus, o iš žaidimo atakavo ne mažesniu nei 85 procentų taiklumu. Kiti du rekordininkai – jau minėtas W. Chamberlainas (1967 m., 53 taškai, 20/23 metimai, 87 proc.) ir Mike'as Woodsonas (1983 m., 48 taškai, 22/24 metimai, 91,7 proc.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)