Izraelio čempionai (12/17) nebeturi galimybių pakilti iki Eurolygos atkrintamųjų varžybų zonos, bet vis tiek pasistengė jas komplikuoti ir Kauno „Žalgiriui“ (15/16).

Ir nors I. Sfairopoulos veikiausiai nepripažintų, net jei tai būtų tiesa, toks pergalės 88:81 atoveiksmis galbūt paglostė jam širdį. Mat pats „Žalgiris“ anksčiau ne sykį gadino kraują 54-erių graikui.

2018-aisiais Eurolygos ketvirtfinalyje kauniečiai eliminavo jo treniruotą Pirėjo „Olympiakos“, o specialistui persikėlus dirbti į Tel Avivą, lietuviai įveikė „Maccabi“ trissyk iš eilės.

Bet šiame sezone išaušo I. Sfairopoulo keršto valanda.

Pirmosios tarpusavio rungtynės Izraelyje „Žalgiriui“ buvo blogiausios sezone, o atsakomoji akistata Kaune skaudžiai trenkė per pirštus, kuriais dar bandoma kabintis į atkrintamąsias varžybas.

„Mums ši pergalė svarbi, nes daugelio rungtynių baigtis prieš buvo neigiama. Norėjome grįžti į pergalių kelią, ir dabar kovosime dėl kiekvienos iš jų iki pabaigos“, – sakė treneris.

Kitaip nei daugumai konkurentų, „Maccabi“ liko sužaisti penkis susitikimus, tad teoriškai žydai dar gali aplenkti „Žalgirį“ turnyro lentelėje, jei tik pastarajam reguliaraus sezono pabaiga visiškai nesusiklostytų.

Kaip nesusiklostė paskutinė rungtynių atkarpa ketvirtadienį, pralaimėta 2:16.

„Kovojome iki pabaigos, nors ir pradėjome rungtynes nekaip, leidome „Žalgiriui“ žaisti savo žaidimą, ypač pirmame kėlinyje. Daug klydome, bet po minutės pertraukėlės antrame ketvirtyje pradėjome geriau gintis ir ėmėme mažinti atsilikimą. Labai svarbu, kad prieš pertrauką iš „Žalgirio“ persvaros beliko du taškai.

Nors rūbinėje kalbėjome, kad antrą mačo dalį turime pradėti vienodai, taip nenutiko. Vėl teko prašyti minutės pertraukėlės, ir po jos, mano nuomone, pradėjome žaisti daug geriau, laimėjome trečią kėlinį. O pabaigoje buvo svarbiausia, jog nepasidavėme kauniečiams atitrūkus 7 taškų skirtumu. Tuo momentu daug geriau gynėmės, puolime tiksliai žinojome, ką daryti. Žaidėme protingai“, – patenkintas buvo I. Sfairopoulos.

"Žalgiris" - "Maccabi" rungtynių statistika

Primename, kad praėjusį lapkritį Tel Avive kauniečiai patyrė skaudžiausią visų laikų pralaimėjimą tarpusavio mačuose (57:85).

Per visą istoriją europinėje arenoje „Žalgiris“ ir „Maccabi“ susitiko 31 kartą, lietuviams pavyko laimėti 11 sykių.

Kitą savaitę Martino Schillerio auklėtiniai sužais dvejas Eurolygos rungtynes su Vokietijos klubais. Antradienį laukia namų mačas su Berlyno ALBA, ketvirtadienį – išvyka į Miuncheno „Bayern“ teritoriją.

Reguliarųjų Eurolygos sezoną balandžio 8 d. užbaigs dvikova savoje aikštėje su Atėnų „Panathinaikos“.

Tuo metu „Maccabi“ kitą savaitę galynėsis su „Barcelona“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)