Klausimas:

Man – 25-eri, gyvenu seksualinį gyvenimą nuo 17 m. Esu permiegojęs maždaug su 30 moterų. Bėda ta, kad vos pasimyliu su mergina, akimirksniu prarandu susidomėjimą ja.

Anksčiau tai manęs netrikdė, nes mano tikslas būdavo susipažinti ir „pakabinti“, labiau traukė procesas iki sekso. Dabar yra kitaip! Kelios merginos man nuoširdžiai patiko, tikėjausi, kad pavyks pradėti rimtus santykius. Deja, net ir patinkančios merginos po sekso iš karto pasidarydavo man nebeįdomios. Nesuprantu kodėl, juk jos man tikrai patiko, ir seksas su kiekviena buvo geras. Nepasakyčiau, kad nuostabus, bet gana geras.

Šiuo metu pradėjau susitikinėti su viena mergina, ji man labai patinka. Paprašiau jos neskubėti, tik nepaaiškinau kodėl. Aš pirmą kartą gyvenime noriu santykių ir bijau, kad istorija pasikartos – po sekso prarasiu susidomėjimą ja. Ką man daryti?

Mielas skaitytojau,

Tikiuosi, kad, „kabindamas“ merginas seksui, buvai sąžiningas. Jei aiškiai nepasakydavai, kad tavo tikslas – vienos nakties nuotykis, ar dar blogiau – meluodavai, kad paskambinsi ar pan., tada, mielas drauge, buvai tikras šik....s. Tai nesusiję su tavo klausimu, vis tik būčiau aplaidus, jei nepaminėčiau šito aspekto.

Grįžkime prie tavo klausimo. Kodėl prarandi susidomėjimą merginomis po sekso, net tada, kai jos tau patinka? Manau, priežastis tokia, kad seksas neatitinka tavo seksualinių lūkesčių.

Stengiesi, kad net žiežirbos lekia, ir tikiesi, kad seksas jau patį pirmą kartą bus stulbinamas. Galvoji, kad laukia nuostabus, euforiją sukeliantis seksas, o jūs abu vienu metu patirsite svaiginamą orgazmą. Šito tikėdamasis iš anksto pasmerki save nusivylimui, jei seksas, kaip pats sakei, yra „tiesiog geras“.

Iš tiesų pirma seksualinė sueitis su nauju žmogumi retai būna stulbinama, nuostabi. Įprastai fejerverkų nesulaukti, geriausiu atveju būni apdovanotas trumpu blykstelėjimu.

Lytinio akto trukmė ir laikas iki ejakuliacijos priklauso ir nuo kitų aplinkybių bei veiksnių: vyro susijaudinimo laipsnio, santykiavimo pozų, partnerės aktyvumo.

Tik kelis kartus (ar netgi daug kartų) pasimylėjus, pora susiderina, atsiranda pasitikėjimas, gali išreikšti, ko nori. Taip yra todėl, kad dauguma žmonių varžosi jau patį pirmą kartą išsakyti savo seksualinius troškimus. Prireiks kelių kartų, kad imtumėte vienas kitu pasitikėti, komunikuoti, kad išnyktų nerimas. Galiausiai dauguma žmonių drovisi patį pirmą kartą naudotis sekso žaislais, iki galo būti laisvi. (Bijo, kad per dideliu laisvumu ir seksualinių nuotykių troškimu gali išgąsdinti naują partnerį). Taigi, pirmas seksas su nauju žmogumi dažniausiai – lyg vanilė. Jei esi apdovanotas lakia seksualine fantazija, tau greičiausiai bus nuobodu, kita vertus, jei tavo tikslas – santykiai, tai neturėtų tapti priežastimi liautis bendravus.

Mano patarimas – puoselėk realistiškesnius seksualinius lūkesčius. Gali pripažinti sau, kad seksas buvo ne itin puikus, bet mergina ir toliau gali tau patikti. Jei taip nutiko, gali (tiesiog privalai!) vėl pasimylėti, šį kartą stengiantis daugiau komunikuoti. Tavo vietoje inicijuočiau pokalbį apie tai, koks seksas patinka, prieš mylintis, o ne sekso metu. Savo troškimus lengviau įvardinti, kai abu nesate ir nesijaučiate labiau pažeidžiami. Tarkime, vakarieniaujant ar žiūrint filmą, gali pasakyti: „Labai noriu vėl su tavim mylėtis. Šį kartą norėčiau išbandyti (kažką). Ar sutiktum? Ką pati norėtum išbandyti?“

Visada yra proga vienas kitą seksualiai pažinti ir kartu augti. (Jai seksas buvo visiškai prastas arba esi įsitikinęs, kad geriau tikrai nebus, tada nustok domėtis mergina ir gyvenk toliau – bet aš kalbu ne apie tokį atvejį.)

Tikiuosi, mano patarimų pakanka ir tu nebesinervinsi. Jaučiu, kad esi apimtas nerimo, svarstai, ar stipriai patinka nauja mergina, nenori nutraukti vos prasidėjusio romano. Žinok, kad tavo nerimas – geras ženklas. Man tai rodo, kad ši mergina rūpi labiau, nei bet kuri mergina praeityje. Būtent todėl nemanau, kad prarasi ja susidomėjimą, kai tai pagaliau įvyks.

Rašai, kad pirmą kartą gyvenime nori santykių. Vaikine, tai šaunu! Tu nori įsipareigoti ir draugauti su mergina. Anksčiau norėjai tik dulk....s, taip ir darydavai. Kai tau rūpi tik seksas, po sekso kyla noras dingti. Nėra stebuklingo būdo staiga atsidurti rimtuose santykiuose (pakartosiu – buvai šik...s). Na bet dienos, kai elgeisi su moterimis kaip su seksualiniais objektais, praeityje, tu nori rimtų santykių, gal net įsimylėjai, tad, manau, rasi tai, ko trokšti.

Ką gi, atsipalaiduok ir pasimylėk. Tau ta moteris patinka, tu nori santykių, dabar žinai – jei pirmą kartą seksas nėra stulbinamas, santykiams tai nepakenks. Tiesiog reikia įdėti daugiau pastangų, kurių, kaip suprantu, esi nusiteikęs įdėti, juk tau patinka ta moteris ir tu nori rimtų santykių!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)