Astrologė moterį prilygina Žemei, o vyrą – Dangui. „Ir džiugu ir truputėlį baisu pajusti savyje naują gyvybę“, – sako Tamara Globa. Devyni saulės ir dešimt Mėnulio mėnesių keičia vienas kitą, atneša naujų džiaugsmų ir išgyvenimų. Apie visą nėštumo laikotarpį parašyta daug knygų, traktatų ir populiariųjų straipsnių. Tačiau ko gero būsimieji tėvai nei karto nesusimąstė, kokios planetos daro įtaką įvairiais nėštumo laikotarpiais. Ar tai svarbu? Taip. Būsimasis žmogutis visą gyvenimą turės tų planetų savybes, kurioms „viešpataujant“ jis buvo pradėtas ir formavosi.

Lėliukės periodas

Pirmasis mėnuo. Dar nežinote, kad jumyse formuojasi naujas „aš“, paženklintas Saulės. Saulė simbolizuoja Kosminę Ugnį, suteikia jėgų, apdovanoja tokiomis savybėmis kaip mielaširdiškumas, kilnumas, dosnumas, garbingumas, teisingumas. Tačiau Saulė gali suteikti ir neigiamų savybių. „Bloga“ jos padėtis atneša garbėtroškiškumą, pasipūtimą, švaistūniškumą. Tad šiuo laikotarpiu tėvams labai svarbu pasirūpinti savo fizine ir dvasine sveikata – kaip elgiatės jūs, toks bus ir gimęs vaikutis. Jeigu jau turite vaikų, atkreipkite dėmesį, kad liūdėdami Saulės laikotarpiu pradėjote liūdną vaikutį, džiaugdamiesi – laimingą, suirzę – neramų…

Saulė tiesiogiai siejasi su žmogaus širdimi. Pirmąjį nėštumo mėnesį vaisius dar neturi veido, tačiau širdutė jau plaka.

Antrasis mėnuo siejamas su Mėnuliu. Mėnulis – sielos simbolis. Tai pats neramiausias ir paslaptingiausias nėštumo mėnuo. Astralinės srovės ir fluidai verčia jus tarsi medūzą reaguoti į visus vidinius ir išorinius dirgiklius. Šiuo metu formuojasi žmogučio pasąmonė, visų būsimų organų užuomazgos. Per pirmąjį Saulės ir antrąjį Mėnulio mėnesius susiformuoja vyriškasis ir moteriškasis būsimo žmogaus pradas.

Mėnulis veikia medžiagų apykaitą ir visus skysčius, esančius organizme. Jis valdo emocijas, instinktus, bet, deja, ir ligas. Tad šiuo laikotarpiu kreipkite ypatingą dėmesį į tai, ką valgote, geriate.

Šiuo metu formuojasi antras žmogaus „aš“, jo santykiai su gimine, tradicijomis, gamta, motina ir moterimis. Taigi, nepasiduokite blogoms emocijoms, mieli tėveliai. Ypač taktiškas turėtų būti vyras, suprasti, kad moteriškos ašaros ir kaprizai šiuo metu – natūralus dalykas. Nuo jūsų kantrumo priklausys ar būsimasis įpėdinis bus gero būdo žmogus, ar šaltas ir bejausmis.

Kokonas

Kaip matom, pirmaisiais dviem nėštumo mėnesiais susiformuoja pagrindinės būsimojo žmogučio savybės. Vėliau jos intensyviai auga ir vystosi. Vaisius įgauna „savarankiškumo“. Jis pereina į aktyvią vystymosi fazę, tačiau visiškai priklauso nuo motinos iki pat gimimo.

Trečiuoju mėnesiu didžiausią įtaką daro Marsas. Jis formuoja savarankiškumą, aktyvųjį kūrybinį potencialą. Tai pirmasis kritinis periodas, kuomet įvyksta daugiausia savaiminių persileidimų. Jei pastojote esant „blogam“ Marsui (o gal jis „blogas“ jūsų vyro horoskope?), trečiasis mėnuo pareikalaus ypatingo budrumo. Šiuo metu draudžiamas sunkus darbas, sportas, fizinis artumas. Ypač vaisiui kenkia tėvų barniai, ginčai.

Gana dažnai šiuo periodu organizme vyksta uždegiminiai procesai, puola peršalimo ligos. Netgi nenumaldomas noras paskanauti sūraus rauginto agurkėlio, raugintų kopūstų ar šiaip aštraus maisto yra susijęs su sausa ir karšta planeta – Marsu.

Jei antruoju mėnesiu vyras turi būti itin dėmesingas moteriai, tai trečiąjį – vyriškos planetos Marso – mėnesį moteris negali įžeidinėti vyro kaip būsimo vaiko tėvo ir reikšti abejonių šiuo klausimu, nes vyras tikrai gali suabejoti savim ir daugiau „nebesikišti į moteriškus reikalus“. Taip pat, jei vyras negerbs savos moters, jai gali atsirasti nelaisvės kompleksas: ji ims nekęsti savo padėties. Tokius tėvų ginčus jaučia ir būsimasis vaikas. Į jo širdelę gali būti pasėtas nereikalingumo grūdas.

Ketvirtasis – Merkurijaus mėnuo. Tai pats judriausias mėnuo per visą nėštumo laikotarpį. Paprastai visi trys – mama, tėtis ir dar negimęs vaikutis – pajunta palengvėjimą. Merkurijus dar vadinamas „dievų pasiuntiniu“ ir tarpininku. Jūs daug bendraujate su aplinkiniais, keliaujate, lankotės teatruose, parodose, einate į svečius. Prieš tai varginę mieguistumas ir apatija kažkur išnyksta. Šiuo metu patariama kuo daugiau skaityti, kalbėtis. Ketvirtojo mėnesio metu Merkurijus formuoja būsimo vaiko intelektą, meninius talentus. Yra ir neigiama pusė. „Blogas“ Merkurijus gali įtakoti plepumą, melą, vagystes, suktumą.

Atkreipkite dėmesį į savo aplinką – kiekvienas kontaktas su išoriniu pasauliu turės įtakos ir vaikui. Bendraukite tik su geranoriškais žmonėmis.

Šis mėnuo nuostabus tuo, kad galite bendrauti su būsimuoju vaikučiu. Mėnesio pabaigoje nėščiosios pajunta pirmuosius vaisiaus judesius. „Kas tu?“ – klausia jos ir dažnai išgirsta atsakymą suprantamą tik joms vienoms.

Pati astrologė T.Globa, būdama nėščia penktąjį mėnesį, pasakė savo motinai: „Pagimdysiu sūnelį“. Ir staiga ji net riktelėjo iš skausmo – iš vidaus jai smarkiai sudavė… duktė.

Penktąjį mėnesį globoja Jupiteris – karalių žvaigždė. Ir jūs, ir jūsų vyras jaučiatės ramūs ir saugūs – esate pusiaukelėje. Atrodo, tiek nedaug beliko palūkėti… ir norisi paskubėti.

Šiuo metu skubėti tikrai neverta. Atsigręžkite į savo sielą, kreipkitės į idealus. Dabar formuojasi būsimo vaiko socialiniai įgūdžiai, požiūris į religiją, autoritetus ir hierarchines vertybes. Būsimieji tėvai turėtų itin gerbti vienas kito dvasinius poreikius. Į pirmąjį planą vėl išplaukia tėvo vaidmuo. Negimęs vaikutis dabar itin jaučia jo dėmesį. „Kokia mano vieta pasaulyje?“ – klausia jo įpėdinis. Tėvas jį orientuoja kaip kokia kelrodė žvaigždė. Visa tai vyksta pasąmonės lygmeny.

Šeštasis mėnuo – Veneros. Štai kada jums pravers moteriškumas ir grožis! Mylėkite vienas kitą, apgaubkite švelnumu ir supratimu. Pasilepinkite. Kuo daugiau būkite gamtoje: augalai ir gyvūnai padės atrasti pusiausvyrą. Gėrėkitės pasauliu ir vienas kitu!

Veneros periodu formuojasi būsimo žmogučio jausmai ir emocijos, pomėgis grožiui, geros ar blogos manieros, skonis, požiūris į meilę. Venera lemia ar žmogus bus darbštus ar tingus, gražus ar ne itin išvaizdus, formuoja talentus, artistiškumą.

Šį mėnesį jūs būtinai pajusite, kaip vaikutis reaguoja į aplinką, ypač į garsus, muziką.

Septintąjį mėnesį karaliauja Saturnas, „ryjantis savo vaikus“. Tai gilaus susimąstymo ir vidinio susikaupimo metas. Dažniau likite viena pati su savimi. Kuo mažiau bendraukite, nes vyksta intensyvus vidinis darbas. Šį laiką skirkite filosofiniams apmąstymams, buičiai, namams, pasirūpinkite savo finansais, susiskaičiuokit, kiek turit pinigų. Griežtai laikykitės dienos režimo.

Jums laužo kaulus? Šaltis ir drebulys kartais apima tiesiog be priežasties? Gimdymo ima bijoti beveik visos. Juk artėja neišvengiamas momentas, kai niekas negalės su moterimi pasidalyti jai skirta misija.

Jei jums sunku ištverti vienatvę, šis mėnuo vaikui bus kritiškas. Šiuo metu jis – Saturno vaikas. Neliūdėkite ir nesigraužkite, kitaip vaikutis gims pirma laiko. Saturnas simbolizuoja lėtumą, sąstingį, miegą, letargiją. Nors šiuo metu vaikas daug miega, yra didesnė nei kitais mėnesiais priešlaikinio gimdymo tikimybė, nes itin jautri jo klausa. Vaikas reaguoja į bet kokius garsus, negana to, jau turi SAVO nuotaiką. Ji gali skirtis nuo motinos.

Jei vis dėlto vaikelis gimė per anksti, tėvams reiks labai pasistengti, kad jis per pirmuosius gyvenimo metus išsiugdytų tas Saturno savybes, kurių nespėjo įgauti dar negimęs. Tai disciplina, kantrumas, netgi proto šaltumas. Kartais atsitinka taip, kad anksčiau gimę dėl tinkamo ugdymo šias savybes perima dar geriau. Tarp neišnešiotų vaikį pasitaiko daug didžių žmonių. Pavyzdžiui, Napoleonas. Jis gimė sverdamas tik 950 gramų. Karvedį augino ant krosnelės, o jo garbė pasklido po visą pasaulį.

Neišnešiotiems vaikams dažnai trūksta vidinės laisvės, atsiribojimo nuo daiktų pasaulio ir Kosminės meilės. Šios savybės formuojasi aštuntąjį ir dešimtąjį nėštumo mėnesį.

Aštuntasis mėnuo pažymėtas Urano žyme. Šiuo metu formuojasi tokios savybės kaip laisvės troškimas, giminystės gamtai jausmas, potraukis kelionėms, kosminė sąmonė ir netgi aiškiaregiškumas. Svarbiausia, kad ta vidinė laisvė netaptų anarchija blogąja šio žodžio prasme. Šiuo metu jums staiga kils noras bendrauti, keliauti, susipažinti su naujais žmonėmis. Tačiau bendraudamos išlikite savimi. Šiuo metu gali kamuoti nemiga, į galvą lįsti mintys apie gyvenimo prasmę, galite įgyti kokių nors įdomių ir iki šiol neturėtų charakterio keistenybių. Tik nesumanykite ieškoti kontakto su ateiviais iš kitų planetų…

Devintas mėnuo, dažniausiai labai trumpas, yra valdomas Plutono. Tai energijos, jėgos, magijos planeta. Tėvai dabar jaučia, kad jie turi įtakos vaikui, o vaikas – jiems. Jis labai staigiai sunkėja, didėja ir jo biolaukas. Jis lyg grybas po lietaus! Vaikas dabar kaupia jėgas, kad galėtų „atakuoti“ išorinį pasaulį ir atrasti save gyvenime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)