Turkai griebė jautį už ragų jau pirmosiomis minutėmis, įgydami dviženklę persvarą, kurią vėliau išlaikė ir didino visų rungtynių metu. Kiek atsigriebti ir sušvelninti skirtumą svečiams pavyko tik mačo pabaigoje.

Praėjusiam sezonui būdingą statistiką antradienį pasiekė nugalėtojų puolimo lyderis Shane'as Larkinas, pelnęs 23 taškus per lygiai tiek pat žaidimo minučių. Visus 3 dvitaškius ir 5 iš 8 tritaškių pataikęs gynėjas dar ir perėmė 3 kamuolius.

Keturis iš pastarųjų penkių mačų laimėjęs „Anadolu Efes“ pergalių skaičiumi pasivijo Kauno „Žalgirį“ (12/9).

Beje, antradienį vakare Eurolyga paskelbė, jog sausio 28 d. turėjusi vykti praėjusio sezono lyderių akistata su Tel Avivo „Maccabi“ Izraelyje atidedama šiai šaliai užvėrus sienas dar labiau griežtinant karantiną. Gali būti, kad susitikimą teks perkelti į kitą valstybę.

„Anadolu Efes“: Shane'as Larkinas 23, Vasilije Micičius 13 (5 kl.), Sertacas Sanli 12, Rodrigue Beaubois 11;

„Crvena Zvezda“: Dejanas Davidovacas ir Ognjenas Dobričius – po 12, Duopas Reathas 10, Langstonas Hallas 9.

Kitose rungtynėse netikėtą kovingumą pademonstravo smarkiai nukraujavęs Maskvos srities „Chimki“ klubas (2/20).

Tačiau nei atkaklus pasipriešinimas, nei puikus lyderio Aleksejaus Švedo žaidimas nepadėjo išvengti rekordinio 14-o pralaimėjimo iš eilės.

Rusijos ekipą jos pačios tvirtovėje rezultatu 95:93 (26:15, 18:29, 29:31, 22:18) palaužė Miuncheno „Bayern“ (13/9).

Valingai žaidę „Chimki“ antrame kėlinyje išlygino santykį, o trečiajame įgijo minimalų pranašumą. Vokiečiams teko kautis iki paskutinės sekundės.

„Chimki“ sudėtis antradienį buvo sunkiai atpažįstama. Komandai trūko Jordano Mickey, kurio žmona pagimdė dukrą, taupymo režimą jungiantį „Chimki“ artimiausiu metu palikti galinčio Devino Bookerio, Stefano Jovičiaus ir Sergejaus Karasiovo. Praėjusią savaitę ekipa jau oficialiai atsisveikino su Jonasu Jerebko ir Gregu Monroe.

Tad Rimą Kurtinaitį šį mėnesį pakeitęs Andrejus Malcevas ant savo atsarginių suolo turėjo tik tris legionierius: latvius Janį Timmą ir Dairį Bertanį bei amerikietį Erricką McCollumą.

Rusijos klube iniciatyvos tradiciškai ėmėsi A. Švedas, kuris pataikė visus 15 baudų metimų, surinko 32 taškus (4/10 dvitaškių, 3/11 tritaškių) ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų, bet suklydo 5 kartus.

Bendras jo pasirodymas buvo įvertintas 31 naudingumo balu, ir tai – šio sezono asmeninis rekordas.

Tiesa, paskutiniame ketvirtyje „Chimki“ žvaigždė atrodė pervargęs ir lemiamas atakas užbaigė nesėkmingai. Nors likus žaisti 17 sek. iki finalinės sirenos gynėjas priartino saviškius 2 taškų skirtumu, pražangų taktika išsigelbėti nepavyko.

„Bayern“: Nickas Weileris-Babbas 25 (4/6 trit., 8 atk. kam., 5 rez. perd.), Jamesas Gistas 19 (8 atk. kam.), Jalenas Reynoldsas 17, Paulas Zipseris 11, Wade'as Baldwinas 10.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)