Patikrinkite ir sureguliuokite bent kartą per metus

Inter Cars Lietuva“ produktų grupės specialistas Robert Prokopovič teigia, kad žibintus patariama reguliuoti nors kartą per metus, prieš prasidedant tamsiajam sezonui. Lempučių keitimas ir automobilio eksploatavimas daro nemažą įtaką žibintų apšvietimo spinduliui, o kelio danga dažnai apšviečiama netolygiai.

„Dažnai pasitaikanti automobilio žibintų apšvietimo problema – sudegę žibintų reflektoriai, kai perduodama šviesa neatsispindi nuo reflektoriaus paviršiaus, todėl kelias tinkamai neapšviečiamas. Reflektorius galima pakeisti naujais, bet patarčiau pagalvoti, ar neverta pirkti naujų žibintų, nes remonto kaina gali būti nemaža“, – aiškina R. Prokopovič.

Pasak specialisto, dažnas vairuotojas lemputes keičia tik tada, kai jos perdega, ir dažniausiai tik tos pusės, kur perdegė. Vienos lemputes pakeitimas, nesvarbu, ar ji halogeninė, ar ksenoninė, turės įtakos kelio apšvietimui, nes nauja lemputė yra daug efektyvesnė ir jos apšviečiamas plotas apšvietos matavimo vienetais (liuksais) yra žymiai didesnis, tad norint, kad apšvietimas būtų tolygiai vienodas, rekomenduojama pasikeisti abi lemputes.

Žibintų būklę padės įvertinti specialistai

Lietuvos autoservisus vienijančios platformos „Motointegrator.com“ atstovas Mindaugas Šerėjus pataria pasikonsultuoti su specialistais, kurie padės įvertinti žibintų būklę ir pasiūlys geriausią išeitį. Autoservise jums ne tik sureguliuos žibintus, bet ir padės nustatyti, ar metas keisti lemputes.

„Beje, automobilio žibintų stiklai turi būti švarūs. Išdegę reflektoriai ar matiniai stiklai žibintų efektyvumą gali sumažinti net perpus, todėl autoserviso meistrai ne tik įvertins žibintų sandarumą, bet ir išvalys juose susikaupusi purvą“, – sako M. Šerėjus.

Eksploatuojant automobilį įvairiomis kelio ir oro sąlygomis, pamažu prastėja žibintų išvaizda – blunka stiklas, ant jo atsiranda įvairių mechaninių pažeidimų.

„Dažnas autoservisas gali pasiūlyti žibintų poliravimo paslaugą. Poliruojant žibintus pašalinamas plonas sluoksnis paviršiaus. Taip specialiomis pastomis poliruojant paviršių, stiklui grąžinamas tiek vizualinis vaizdas, tiek techniškai būtinas šviesos prasiskverbimas per žibinto stiklą“, – teigia M. Šerėjus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)