Rusijos komanda pralaimėjo jau 12 kartą iš eilės. Šį kartą vėl – triuškinamai. „Chimki“ svečiuose 60:99 (19:26, 17:26, 10:23, 14:24) neprilygo Stambulo „Anadolu Efes” (11/9) krepšininkams.

Absoliučiai jokios intrigos susitikime nebuvo. Šeimininkai nuosekliai didino savo persvarą, o norėdamas baltą rankšluostį į aikštę R. Kurtinaitis galėjo mesti dar prieš ketvirtąjį kėlinį, kai jo komanda jau atsiliko 29 taškais (46:75).

„Anadolu Efes“ gretose rezultatyviausias buvo Sertačas Šanli, pelnęs 19 taškų. Shane'as Larkinas pridėjo 15, Bugrahanas Tunčeri ir Bryantas Dunstonas – po 12 taškų.

„Chimki“ Jordanas Mickey surinko 14, Aleksejus Švedas (5/12 metimų, 5 klaidos) – 13 taškų. Pažymėtina, kad A. Švedas šį kartą žaidė sąlyginai neilgai, 23 minutes.

Įprastai šį sezoną ant parketo Eurolygoje rusų žvaigždė praleidžia po 32 minutes.


„Chimki“ kovą po lenta pralaimėjo 24-38, suklydo 15 kartų (varžovai – 6), o pagal bendrą komandinį efektyvumo koeficientą R. Kurtinaičio auklėtiniai varžovams nusileido 46-130.

Pats R. Kurtinaitis po rungtynių nedaugžodžiavo ir išskyrė pralaimėtą kovą po lenta.

„Noriu pasveikinti varžovus, jie atliko puikų darbą, sužaidė geras rungtynes. Mums patiems pritrūko greičio, energijos. Energijos apskritai buvo per pusę mažiau, nei jos turėjo „Aandolu Efes“. Per trumpą laiką mums nepavyko pakoreguoti kai kurių dalykų, ypač kovos dėl kamuolių, kuri ir buvo mūsų didžiausia problema. Tai pagrindinė priežastis, kodėl pralaimėjome“, – teigė lietuvis.

Kur kas daugiau „Chimki“ problemų sugebėjo įvardinti Stambulo ekipos treneris Erginas Atamanas.

„Mes žaidėme gerą krepšinį. O „Chimki“, akivaizdžiai, turi bėdų gynyboje. Mūsų puolime kamuolys judėjo greitai, išnaudojome savo privalumus, ekstra perdavimais rasdavome laisvus žmones ir atlikome paruoštus metimus. O gynyboje norėčiau išskirti Doguso Balbay darbą, kuriam pavyko sustabdyti aktyviai rungtynes pradėjusį A. Švedą. Ir kai tu sustabdai Švedą, „Chimki“ turi milžinišką problemą. Mes ta proga pradėjome atrasti patogius metimus, o paskutiniame kėlinyje jau leidome į aikštę jaunimą“, – kalbėjo turkas.

Apskritai „Chimki“ Eurolygoje žemiau kur pulti jau nebeturi. Jeigu savo pralaimėjimų serijos pradžioje R. Kurtinaičio auklėtiniai dar dažnokai kibdavo į atlapus varžovams, paskutiniai rezultatai kalba patys už save. Patiriamas vienas sutriuškinimas po kito.

"Chimki" pralaimėjimų serija Eurolygoje

Iš paskutinių ketverių rungtynių kiek rimčiau pakovoti pavyko tik su „Barcelona“, kuriai pralaimėta 12 taškų. Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkams „Chimki“ nusileido 17, Kauno „Žalgiriui“ – 27, o „Anadolu Efes” – 39 taškų skirtumu.

Pralaimėjimas 39 taškais yra pats skaudžiausias per visą Chimkų komandos žaidimo Eurolygoje istoriją.

Iki šiol didžiausias „Chimki“ pralaimėjimas – 35 taškais – buvo patirtas dar 2009-2010 m. Eurolygos sezone. Tą kartą komanda išvykoje 66:101 subyrėjo prieš Atėnų „Panathinaikos“. Prie „Chimkų“ vairo minėtose rungtynėse stovėjo Sergio Scariolo, tarp žaidėjų buvo nė taško nepelnęs Paulius Jankūnas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)