Svetainė „Bright Side“ nusprendė išsiaiškinti geriausias strategijas, kaip apsipirkimo metu neištaškyti visų savo santaupų, ir dalijasi šiais patarimais su jumis.

1. Avėkite aukštakulnius

Anot vieno nedidelio masto tyrimo, dėmesys savo laikysenai, kol avite aukštakulniais, gali turėti įtakos jūsų išleidžiamai sumai. Aukštakulniais avinčios pirkėjos atidžiau analizuoja prekes ir dažniau pasirenka vidurinės kainų spektro dalies produktus, o ne brangesnes jų alternatyvas. Įdomu tai, kad apsiperkant po jogos užsiėmimo ar pavažiavus eskalatoriumi, juntamas panašus poveikis.

2. Piniginėje laikykite tik naujus banknotus

Kitas tyrimas nustatė, kad norui išlaidauti įtakos turi ir fizinė pinigų išvaizda. Žmonės labiau linkę išleisti tuos banknotus, kurie atrodo seni, nusidėvėję ir nešvarūs. Taigi nešiokitės piniginėje tik naujus banknotus, o likusius pinigus įneškite į savo banko sąskaitą.

3. Vilkinti pirkimą gali būti naudinga

Jei apsiperkate internetu, prieš paspausdami mygtuką „Patvirtinti užsakymą“ pabandykite užverti svetainę ir palikti ją kelioms valandoms ar net per naktį. Gali būti, kad visai pamiršite, ką ten išsirinkote, o tai reikš, kad tų daiktų jums apskritai nereikia. Tą patį galite padaryti ir fizinėje parduotuvėje: tiesiog padėkite prekę atgal į lentyną ir kuriam laikui išeikite iš parduotuvės.

4. Venkite ilgo bendravimo su parduotuvės konsultantais

Pozityvus bendravimas su potencialiais pirkėjais yra viena pagrindinių taisyklių, kurių laikosi mažmeninės prekybos įmonės. Kuo daugiau parduotuvės konsultantai bendraus su pirkėjais, tuo ilgiau pastarieji užsibus parduotuvėje, o tai savo ruožtu padidins tikimybę, kad jie nusipirks kažką daugiau, negu ketino. Dabar, kai tai jau žinote, stenkitės apriboti bendravimą su konsultantais arba visai su jais nebendraukite.

5. Kartais palikite namuose savo banko kortelę

Dar vienas tyrimas parodė, kad pirkėjai išleidžia daugiau pinigų, jei už pirkinius moka banko kortele, o ne grynaisiais. Kai mokame grynaisiais, mes matome sumą, kurią išleidžiame, ir mums tai gali pasirodyti skausminga. Kai mokate už pirkinius kortele, jums sunkiau sekti savo išlaidas.

6. Interneto parduotuvėse apsipirkinėkite be registracijos

Pirkdami pirkinius interneto parduotuvėje, nekurkite joje savo paskyros. Susikūrę paskyrą, vartotojai dažnai suveda ir išsaugo joje savo banko kortelės duomenis, o tai reiškia, kad kitą kartą šioje parduotuvėje jie galės apsipirkti vos keliais paspaudimais – tai savo ruožtu didina tikimybę išleisti pernelyg daug pinigų. Jei apsipirksite be registracijos, kitą kartą vėl turėsite iš naujo suvesti savo duomenis, tačiau, galbūt, jūs patingėsite atsistoti ir susirasti savo banko kortelę ir, galiausiai, visai atsisakysite tų pirkinių.

7. Patikrinkite atsiliepimus apie jūsų trokštamą daiktą

Impulsyviai įsigiję brangų daiktą, vėliau galite labai gailėtis. Kad šito išvengtumėte, pasiskaitykite internete kitų pirkėjų atsiliepimus apie jūsų trokštamą pirkinį. Gali būti, kad kiti žmonės juo nusivylė, taigi jums taip pat nevertėtų leisti jam savo pinigų.

8. Įžengę į parduotuvę čiulpkite mėtinius saldainius

Mažmeninės prekybos atstovai naudoja ypatingą strategiją, vadinamą „kvapo rinkodara“. Ji užtikrina, kad pirkėjai jų parduotuvėje apsipirktų maloniai. Parduotuvės naudoja bergamotės, vanilės, baltosios arbatos ar bambuko aromatus, kad pirkėjai išleistų daugiau pinigų. Mėtiniai saldainiukai ar kramtomoji guma užgoš parduotuvės aromatą ir neleis jums palikti daugiau pinigų, negu ketinote.

9. Įsijunkite savo pačių muziką

Dar vienas pirkėjų viliojimo triukas – parduotuvėse leisti malonius garsus ir melodingą muziką. Ši strategija yra tyrinėjama jau seniai ir studijos parodė, kad muzikos tempas bei žanras turi įtakos mūsų sprendimams įsigyti vieną ar kitą daiktą. Kad nepakliūtumėte į šias pinkles, parduotuvėje įsikiškite ausų kištukus ar klausykitės savo pačių muzikos, kuri neturės pernelyg didelės įtakos jūsų nuotaikai.

10. Venkite liesti prekes

Tyrinėtojai nustatė, kad tie pirkėjai, kurie parduotuvėje gali čiupinėti prekes, yra linkę išleisti daugiau pinigų. Aiškėja, kad čiupinėjimas tikrai turi įtakos mūsų sprendimui pirkti tą daiktą, ir pardavėjai tuo naudojasi. Atėję į parduotuvę, lieskite tik tą daiktą, kurį tikrai ketinate pirkti.

11. Venkite eiti į parduotuves per piką

Kai žmogus patenka į pirkėjų pilną parduotuvę, jis praranda savikontrolę ir gali palikti joje daugiau pinigų, negu planavo. Taip pat daug žmonių išleidžia per daug pinigų, jei eina apsipirkti kartu su draugais – jie juk nenori nuo jų atsilikti. Taigi stenkitės eiti į parduotuves, kai jose būna mažai žmonių, ir bus geriausia, jei tai darysite vieni.

12. Prieš eidami apsipirkti, peržiūrėkite savo drabužių spintą

Jei einame į drabužių parduotuves, kartais prisiperkame rūbų, kurie yra panašūs į mūsų jau turimus drabužius. Taigi prieš eidami apsipirkti, praverkite savo drabužių spintą ir pažiūrėkite, ką joje jau turite. Taip prisiminsite, ką jau esate įsigiję, ir neprisipirksite to paties.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)