Ispanijos futbolui sniego pūga savaitgalį kelia didelių problemų. Ispanijos futbolo lyga patvirtino, kad šeštadienį rungtynės tarp Madrido „Atletico“ ir Bilbao „Athletic“ neįvyks.

Dėl audros „Filomena“ uždarytas Madrido oro uostas, todėl „Athletic“ negalėjo nusileisti lėktuvu – apsisuko ir grįžo į Bilbao. Šeštadienio rytą buvo paralyžiuotas ir traukinių eismas į Madridą.


Futbolas dėl gausaus sniego neįsivaizduojamas, o „Athletic“ žaidėjai net ir su autobusu į Ispanijos sostinę laiku atvykti nespėtų. Todėl rungtynės oficialiai buvo atšauktos, nauja jų data bus nustatyta per artimiausias dienas.


Ne tik „Atletico“, bet ir Madrido „Real“ turi problemų dėl netikėtai į šalį įsiveržusios žiemos. Karališkasis klubas penktadienį vakare atvyko į oro uostą, tačiau negalėjo iš karto išskristi į Pamploną, kur šeštadienio vakare turi žaisti su „CA Osasuna“. Keletą valandų komanda buvo įkalinta lėktuve, kol šis galiausiai prieš vidurnaktį pakilo.

Pamplonoje pasnigo mažiau, kol kas numatoma, kad rungtynės vis dėlto įvyks.

Prasčiau sekėsi antrosios Ispanijos lygos komandai „Rayo Vallecano“. Komandai autobusu teko keletą valandų važiuoti vos 20 km atstumą, kol galiausiai, sulaukusi žinios, kad rungtynės su „CD Mirandes“ nukeltos, turėjo apsisukti ir grįžti.

Pakeliui futbolininkai turėjo ne kartą išlipti ir padėti pastumti sniege įstrigusius automobilius.

Ekipos žaidėjas Oscaras Valentinas buvo itin susierzinęs: „Penkias valandas įstrigome autobuse, kad 20 km įveiktume ir vėl apsisuktume. Klausimas, ar jie išties rūpinasi mūsų sveikata ir saugumu, ar mes tiesiog esame marionetės“.

Ispanijoje, kurioje diena anksčiau sniego audros sukėlė chaosą didžiojoje šalies dalyje, sinoptikai perspėjo, jog šeštadienį laukiama dar daugiau sniego, o penkiuose regionuose paskelbtas pavojus.

Audra „Filomena“ užpustė kelius, ypač šalies centre, o sostinėje Madride sniego iškrito daugiausia nuo 1971 metų.

Vidaus reikalų ministras žurnalistams šeštadienį pranešė, kad stichija jau pareikalavo mažiausiai trijų žmonių gyvybių.

Be Madrido, sniego audros labiausiai paveikė Aragono, Valensijos, Kastilijos-La Mančos ir Katalonijos regionus.

Istorinis Toledo miestas paprašė kariuomenės pagalbos išvalyti gatves, kaip ir Albasetė pietryčiuose, pranešė visuomeninė televizija.

Sinoptikai teigia, kad gausus snygis tęsis iki sekmadienio, kol audra „Filomena“ pajudės į šiaurės rytus, nors temperatūra išliks išskirtinai žema.

Iki pradedant snigti ketvirtadienio rytą, trečiadienį slidinėjimo centre Pirėnų kalnuose temperatūra jau buvo nukritusi iki kaip manoma, žemiausios kada nors čia fiksuotos temperatūros – minus 34,1 laipsnio pagal Celsijų.

„Filomena“ atnešė intensyvų lietų ir stiprius vėjus į Kanarų salas, taip pat Ispanijos pietinę pakrantę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)