Statistikos departamento duomenimis, sumažėjo didmeninės ir mažmeninės prekybos sektoriuje veikiančių ūkio subjektų – 382. Kitoje aptarnavimo veikloje jų skaičius tiek pat išaugo. Nors ir sumažėjęs, prekybos sektorius išsaugojo lyderio poziciją. Beveik ketvirtadalis ūkio subjektų (22,5 proc.) vykdė didmeninę ir mažmeninę prekybą, variklinių transporto priemonių ir motociklų remontą.
Daugumos šalies ūkio subjektų metinės pajamos sudaro iki 300 tūkst. eurų. Ūkio subjektai, per metus gaunantys daugiau kaip 40 mln. eurų pajamų, sudaro 0,3 proc. visų veikiančių ūkio subjektų.

Registrų centro duomenimis, pernai Lietuvoje buvo įregistruoti 13 342 ūkio subjektai, tai 5 proc. daugiau negu 2019 metais. Daugiausia naujai įregistruotų ūkio subjektų buvo Vilniaus miesto savivaldybėje, mažiausiai – Birštono savivaldybėje.

Žvelgiant į verslo prisitaikymo prie rinkos sąlygų galimybes, iš 41 312 ūkio subjektų, pradėjusių veiklą 2007 metais, tik 7 257 (17,6 proc.) tęsė veiklą po 5 metų. Tuo tarpu ūkio subjektų, pradėjusių veiklą 2010 metais ir vėliau, po 5 metų „išgyveno“ daugiau nei 30 proc.

Ūkio subjektai, iki 2009 metų pradėję veiklą su mažiau negu 2 darbuotojais ir toliau ją tęsę, po 5 metų „užaugo“ vidutiniškai triskart – juose jau dirbo vidutiniškai po 6 darbuotojus. Nors ne taip sparčiai, tačiau 2010 metais ir vėliau pradėjusiuose veiklą ūkio subjektuose darbuotojų skaičius taip pat didėjo – per 5 metus beveik dukart.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)