Preliminariai lietuvis bendroje įskaitoje liko 32-as, o „vienišių“, besivaržančių be pagalbos, klasėje – 3-ias. Visą greičio ruožą motociklininkas įveikė per 6 val. 1:51 min.

A. Gelažninkas šioje kategorijoje į priekį praleido italą Maurizio Gerini (5.53:04 val.), nuo kurio atsiliko beveik 9 min.

Italas preliminariai tampa šios kategorijos lyderis bendroje įskaitoje, nes nuo A. Gelažninko prieš greičio ruožą atsiliko 1:33 min.

Prieš lietuvį antroje vietoje finišavo čekas Romanas Krejci. Tad preliminariai „vienišių“ klasės bendroje įskaitoje lietuvis lieka 2 pozicijoje.

„Pradžioje greičio ruožo daug klydau naviguodamas, nors važiuoti sekėsi tikrai gerai, vėliau susidraugavau su kelio knyga ir privijau savo pagrindinius konkurentus.

Viskas atrodė gerai, bet likus 50 km iki finišo, kritau kopose...

Likusią kelio atkarpą teko važiuoti „robokopo“ stiliumi.

„Original by motul klasėje“ galutinėje lentelėje nuo pirmojo atsilieku 7 min., bet dar galiu gauti baudą už greitį, o italas lyg ir nepaėmė „waypont'o“. Trumpai tariant, kova už buvį dar tik prasideda. Išsamiau pakomentuosiu grįžęs į bivuaką“, – rašoma motociklininko feisbuko profilyje.

Iš viso ketvirtadienį Dakaro ralyje dalyviai turi įveikti 795 km, iš kurių 456 kilometrai greičio ruože. 25 proc. kelio dangos sudarė smėlis, 47 proc. kieta žemės danga, 26 proc. kopos, 1 proc. akmenys ir 1 proc. išdžiuvusio ežero danga.

Bus papildyta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)