Pirmasis prioritetinio vairuotojo teise pasiprašyti repozicionavimo ir būti kilstelėtas startiniame sąraše aukštyn, pasinaudojo Benediktas Vanagas, „Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics“ komandos lyderis.

Pirmadienio rytą, po to, kai sekmadienį iš greičio ruožo grįžo ne tik pats, bet ir partempė sugedusį Vaidotą Žalą, B. Vanagas ir Filipe Palmeiro startavo ne iš 32-osios, o iš 23 pozicijos. Taktika padėjo, mat finišą lenktynininkas pasiekė būdamas 15-oje vietoje.

Prieš antrosios ralio dienos startą tokia pat teise pasinaudoti nutarė ir Antanas Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu, „Kreda“ ekipažas. Lenktynininkas neslėpė, kad šia teise naudojasi viena diena per vėlai, mat jau pirmadienį teko karčiai gailėtis važiuojant trasoje.

„Rizika važiuoti krūvoje lėtesnių, reikia lenkti, per dulkes nesimato. Apdaužėme šiandien automobilį, sulankstėme šakę, teko keisti ratą, kai nusprendėme rizikuoti ir lenkti sudėtingoje vietoje“, – pasakojo A. Juknevičius.

Tiesa, iš kurios pozicijos 40-oje vietoje finišavęs „Kreda“ ekipažas startuos antradienio rytą, dar neaišku.

„Kai varžybų komisarams teikiau repozicijos prašymą, už mano nugaros jau rikiavosi nemažai sportininkų, atėjusių to paties“, – sakė A. Juknevičius.

Kaip aiškino sportininkas, pasinaudoti repozicionavimo teise prioritetinio sąrašo ekipažai gali vos tris kartus per visas lenktynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)