„Gruodžio 8 dieną įvyko teismo posėdis, kuriame mano byla buvo gražinta į Apeliacinio teismo instanciją, kuriame bus renkami įrodymai, ar aš tikrai kaltas. Pagal LAT įvertinimą, nei liudininkė, nei nukentėjusysi negalėjo liudyti prieš mane. Jie nepakaltinami, jų parodymais negali būti grindžiama kaltė. Kol kas nežinome, nei kada kiti posėdžiai bus, nei kiek jų bus, bet aš manau, kad bus nemažai“, – „Delfi“ tikina Evaldas.

E. Petrauskui teismas buvo skyręs vieneriems metams laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant būti namuose nuo 23 val. iki 6 val., jeigu tai nesusiję su darbu. Jam buvo nurodyta padirbėti 100 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, nukentėjusiam atlyginti 250 eurų turtinę ir 1 tūkst. 200 eurų neturtinę žalą.

„Reikės ieškoti įrodymų jiems, kad aš kaltas, nors realiai aš nesu kaltas. Seniai turėjau būti išteisintas. Ačiū, Dievui, kad Lietuvoje teisingumas bent kažkoks yra ir gali išsikovoti savo teisybę. Dėl rentos – aš dabar esu nekaltas, nes mano byla gražinama į Apeliacinį teismą. Kol mano kaltės neįrodys, tol esu nekaltas. O aš ir nekaltas“, – sako žinomas vyras.

Boksininkas neslepia džiaugsmo dėl jam palankaus priimto teismo sprendimo ir neabejoja dėl teisingos jo baigties ateityje.

„Kol kas yra sustabdyta ir mokesčių prievolė – nebeturiu mokėti nukentėjusiajam. Probacija manęs taip pat nebeturėtų tikrinti. Be to, ne tik rašiau prašymą sugražinti mokėtą rentą iki galutinio nuosprendžio – pagal įstatymą turėtų gražinti ir mokėtą rentą už praėjusius metus, – sako E. Petrauskas. – Esu labai dėkingas savo advokatui E. Dereškevičiui už tai, kad tiek nuėjome ir pagaliau šiame kelyje matome šviesą. Ir, žinoma, LAT už protingą ir adekvatų jų sprendimą.“

Delfi susisiekė ir su Lietuvos Aukščiausiojo Teismo atstove spaudai Olga Kungiene. Ji patvirtino, jog boksininko Evaldo Petrausko byla perduota nagrinėti iš naujo apeliacine tvarka.

„Buvo panaikinta Apygardos teismo nutartis. Teismai neatsižvelgė į visas bylos aplinkybes, galinčias paveikti teismo išvadas. Vertindami įrodymus bei išsamias analizes, buvo daromos klaidos dėl įrodymų turinio, nepalyginta informacija su iš kitų įrodymų šaltinių gautais duomenimis, nepašalintas prieštaravimas. Taip buvo pažeisti BK reikalavimai“, – sako LAT atstovė spaudai.

Delfi primena, kad E. Petrauskas Alytaus teismo kaltu buvo pripažintas dėl to, jo 2017 metų vasario 28 dieną, Alytuje, prie Dailidės ežero vykstant išgertuvėms sumušė neįgalų alytiškį.

Tuomet bylos duomenimis, konfliktas tarp girtavusių asmenų, tarp kurių buvo ir E. Petrauskas, kilo šiems nepasidalinus narkotinių medžiagų likučių.

Pasak prokurorų, olimpietis sugriebė neįgalų vyrą per liemenį ir parvertęs ant žemės jam sudavė ne mažiau tris smūgius. Vėliau ekspertai konstatavo, jog nukentėjusiam alytiškiui lūžo žandikaulis.

E. Petrauskui teismas vieneriems metams skyrė laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant būti namuose nuo 23 val. iki 6 val., jeigu tai nesusiję su darbu. Jam nurodyta padirbėti 100 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, nukentėjusiam atlyginti 250 eurų turtinę ir 1 tūkst. 200 eurų neturtinę žalą.

Alytaus teismo kaltu dėl neįgalaus vyro sumušimo pripažintas sportininkas šį nuosprendį apskundė. Sportininkas tikino esantis visiškai nekaltas, nusikaltimo vietoje nebuvęs ir nukentėjusiojo nepažįstantis. E. Petrauskas tikina tapęs buvusios draugės gudriai suregzto sąmokslo auka ir siekia išteisinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)