„Niujorke aš buvau advokatas vienas iš tūkstančio. O čia aš daug daugiau pasiekiau. Čia gali ką nors sukurti su mažesniu kapitalu, o Amerikoje reikia daug daugiau kapitalo“, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Marius.

„Labai gerai, kad lietuviai manęs neatpažįsta, galiu ramiai, neatkreipdamas į save dėmesio važinėti troleibusu“, – sako Marius, nors jo garaže stovi naujutėlaitis Jaguaras. Tačiau prabangą Marius supranta savaip.

Investuotojas su žmona, suome Liisa Leitzinger augina tris sūnus – Artūrą, Algimantą ir Antaną, kurie šiuo metu yra studentai. 74-erių vyras neslepia – jis jau parašė testamentą. Manančius, kad jų vaikai galės prabangiai gyventi visą likusį gyvenimą, Marius turi nuvilti.

„Jie turi ir turės gerą gyvenimą, bet jie turi suprasti ir pinigų vertę. Aš norėčiau, kad jie irgi pasiektų, ką nori pasiekti savo protu, savo rankomis“, – sako investuotojas.

Net 70 procentų savo turto Marius paliks svetimiems lietuviams. Tiksliau, prieš beveik dvejus metus įkurtam savo vardo fondui: „Po mano mirties didžiausia dalis mano turto eis į šitą fondą. Ne vaikams. Bet jie bus, yra aprūpinti, tik svarbu, kad jie žinotų vertę pinigų ir kad jie ne Ferrarius pirks, bet pradės kokią veiklą. Mūsų namuose yra toks laisvės principas, kad žmogus turi laisvę pasirinkti savo kelią ir mūsų darbas kaip tėvams, padėti jiems.“

Marius Jakulis Jason laikomas vienu labiausiai klestinčių privačių investuotojų mūsų šalyje. Interviu metu jis vis žvilgteli ir mums savo telefone parodo, kiek šiandien jau uždirbo akcijų biržoje. „Iš čia ir uždirbu daugiausiai“, – sako laidos herojus.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)