Kaip rašoma pranešime, vienas iš naujai patvirtintų Vilniaus siuntų rūšiavimo terminale nustatytų atvejų turėjo kontaktą su pirmuoju įmonėje užsikrėtusiu asmeniu. Šie darbuotojai nuo praėjusio trečiadienio (lapkričio 11 d.) yra saviizoliacijoje. Kitas atvejis buvo diagnozuotas atliekant profilaktinius koronaviruso tyrimus Vilniaus siuntų rūšiavimo terminale dirbantiems darbuotojams. Asmuo nejaučia jokių ligos simptomų ir saviizoliacijoje yra nuo šio trečiadienio, lapkričio 18 d.

Šiaulių siuntų rūšiavimo terminale dirbantis darbuotojas apie teigiamą koronaviruso testą sužinojo vakar, o izoliuojasi nuo pirmadienio, lapkričio 16 d. Su juo tiesioginį kontaktą turėję bendradarbiai šiuo metu yra tiriami ir saviizoliuojasi namuose.

Informuojama, kad siuntų rūšiavimo terminalų darbuotojai neturi kontakto su bendrovės klientais, kurjeriais ar kitų bendrovės valdomų siuntų rūšiavimo terminalų darbuotojais. Visi darbuotojai dirba su apsauginėmis kaukėmis, laikosi saugaus atstumo nuo kitų kolegų. Patalpos, kuriose dirbo užsikrėtę darbuotojai, yra dezinfekuotos.

„Nors laikomės visų rekomendacijų ir papildomai investuojame į saugumą, deja, užsikrėtimų išvengti nepavyko. Tokiomis aplinkybėmis stengiamės užtikrinti visapusišką pagalbą tiek sergantiems, tiek jų šeimoms, tiek saviizoliuotis turintiems darbuotojams. Visi mūsų darbuotojai yra apdrausti specialiu draudimu COVID-19 ligos atveju. Stebime situaciją visuose terminaluose, ir jeigu prireiks, testuosime visų terminalų darbuotojus, kad kuo efektyviau stabdytumėme ligos plitimą“, – teigia „Omniva LT“ prekės ženklo ir komunikacijos vadovė Milda Jankauskytė.

Įmonė bendradarbiauja su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru ir yra pasiruošusi vykdyti visas rekomendacijas. Siekiant sumažinti viruso plitimą, nuo kovo vidurio ribojamas visų darbuotojų judėjimas tarp skirtingų miestų terminalų ar bet kokie bendri skirtingų miestų darbuotojų susitikimai fiziškai. Siuntų rūšiavimo terminalų darbuotojai dirba pamainomis, visi darbuotojai aprūpinti asmens apsaugos priemonėmis (kaukėmis ir vienkartinėmis pirštinėmis). Kurjeriai nuolat dezinfekuoja visus liečiamus paštomatų paviršius.

Visi įmonės veiklos procesai vykdomi pagal planą. Šiuo metu profilaktiniai koronaviruso ėminiai paimti iš 23 darbuotojų, neturėjusių tiesioginio kontakto su sergančiaisiais, iš jų 6 yra neigiami, kitų atsakymų dar laukiama. Iš viso „Omniva LT“ bendrovėje COVID-19 infekcija diagnozuota keturiems darbuotojams, dar 5 šiuo metu yra saviizoliacijoje po kontakto su užsikrėtusiais bendradarbiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)