Remiantis žiniasklaidos pranešimais, 55-erių čekas net nebuvo pakviestas į Kazachstano futbolo federacijos posėdį pasiaiškinti – apie sutarties pratęsimą nebuvo nė kalbos.

Pažymima, kad dabar rinktinę ketinama patikėti vietos specialistui, o realiausiu kandidatu laikomas Grigorijus Babajanas, su Kostanajaus „Tobol“ klubu šiuo metu pretenduojantis tapti Kazachstano vicečempionu.

M. Bilekas kazachams vadovavo nuo praėjusių metų pradžios. Tautų lygos C diviziono 4-oje grupėje jo auklėtiniai per šešerias rungtynes surinko tik 4 taškus, nors pradėjo varžybas pergale Vilniuje 2:0.

Kazachstane toks rinktinės, dabar turėsiančios kovoti dėl išlikimo trečiame pagal pajėgumą Tautų lygos ešelone, pasirodymas laikomas visišku fiasko. Kaip ir paskutinis mačas su lietuviais.

„Žiauri nesėkmė prieš, regis, įveikiamą varžovą. Ar kas nors apskritai prisimena, kada paskutinį kartą laimėjome iš tiesų svarbų mačą? Ir nepasakysi, kad tai lietuviai išsišoko aukščiau bambos – jie tik žaidė apdairiai, pragmatiškai, spustelėdami tuomet, kada reikia.

Apibendrinant, M. Bileko komanda – tiesiog gėda ją vadinti Kazachstano nacionaline rinktine – patyrė nokautą. Patyrė trenerių štabas. Patyrė geriausiais šalyje apsimetantys futbolininkai, kurie net netempia C diviziono lygio. Patyrė visa Kazachstano futbolo sistema“, – įvertino sports.kz.

Dėl vietos kito sezono C divizione kazachai 2022 metų kovą susigrums su 3-ios grupės autsaidere Moldova.

„Žaisti dar, žinoma, reikės, bet viskas jau prarasta – garbė, orumas ir sąžinė“, – karčių žodžių negailėjo sports.kz.

Tuo metu trečią vietą užėmusios Lietuvos ekipos vairininkas Valdas Urbonas po mačo teigė, jog pergalė buvo pelnyta.

„Žaidėjų atsidavimas ir aikštėje parodyta kokybė padarė didelį įspūdį. Noriu pasveikinti žmones, kurie mus palaikė ir išgyveno dėl rezultatų. Galbūt galima buvo tikėtis kažko daugiau, bet manau, kad trečia vieta šiai dienai yra optimalus variantas, geras žingsnis aukštyn.

Svarbu, kad nenukrypome nuo savo kurso, nuo stiliaus, kurį bandome įdiegti. Be to, gerokai išaugo žaidėjų branduolys, mūsų sudėtis dabar tikrai „gilesnė“. Manau, kad ši komanda tikrai turi potencialo“, – kalbėjo V. Urbonas.

Kazachstano ir Lietuvos rungtynių statistika

Kitose 4-os grupės rungtynėse pirmą vietą ir kelialapį į B divizioną iškovojo Albanija, namuose 3:2 įveikusi Baltarusiją.

Rezultatas

Kazachstanas 1 – 2 Lietuva
38' [1 – 0] Abatas Aimbetovas
40' [1 – 1] Modestas Vorobjovas
90+4' [1 – 2] Arvydas Novikovas
50' pašalintas Islambekas Kuatas (Kazachstanas)


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)