Keturiskart pasaulio čempionai lemiamose rungtynėse Sevilijoje neatliko nė vieno smūgio į varžovų vartus, o patys buvo suvarpyti net šešiais ispanų šūviais be atsako – 0:6 (0:3).

Tai lėmė, kad „Die Manschaft“ liko be nieko, o į UEFA Tautų lygos pusfinalį žengė Ispanijos komanda, kuriai tris įvarčius pelnė Ferranas Torresas, po vieną – Alvaro Morata, Rodri ir Mikelis Oyarzabalas.

Net 22 oponentų bandymus sugėrę Joachimo Lowo auklėtiniai ne tik tėškėsi veidu į purvą, bet ir turėjo nuryti karčiausią pralaimėjimo piliulę per šalies futbolo istoriją: vienintelį kartą tokiu dideliu skirtumu (0:6) vokiečiai buvo suklupę 1931-aisiais prieš Austriją.

Dar skaudesnis rezultatas (0:9) buvo užfiksuotas gūdžiais 1909 m., bet tuomet tai tebuvo draugiška mėgėjų dvikova su anglais.

Neabejojama, kad po tokio tragiško pasirodymo jau braška trenerio J. Lowo kėdė.

„Tai buvo neįtikėtinai juoda diena. Niekas nefunkcionavo. Susikaustę kūnai, jokios energijos dvikovose. Niekas nefunkcionavo, nei gynyba, nei puolimas. Nė vieno iš komandos neišskirčiau. Po pirmo įvarčio pamiršome savo planą, be tikslo bėgiojome po aikštę ratais, todėl ir atsivėrė skylės gynyboje. Ispanija yra futbole puiki, mes neturėjome jokių šansų“, – skėsčiojo rankomis J. Lowas.

Dar griežčiau apie beviltišką tautiečių žaidimą pasisakė legendinis Lotharas Matthausas.

„Tai nebuvo Vokietijos rinktinė. Asistentams net nereikės atrinkinėti klaidų – šių rungtynių vaizdo peržiūra ir analizė truks 8 valandas. Matėme visišką klasių skirtumą. Laukiu karštų debatų apie tai, ar J. Lowas dar kontroliuoja šią komandą“, – „Sport Bild“ teigė net penkių planetos čempionatų dalyvis.

Stratego neužstojo ir kita Vokietijos futbolo legenda Bastianas Schweinsteigeris.

„Siaubinga. Tai – smūgis į kaklą. Labiausiai mane neramina tai, kad žaidėjai nebekovojo. Nebuvo jausmo, kad jie – komanda. Jie net nesikalbėjo. Aikštėje girdėjosi tik ispaniški žodžiai“, – stebėjosi jis.

„Nereikia visko atsisakyti per vakarą, bet kyla natūralūs klausimai. Reikia kažką keisti. Vokietijos rinktinės negali taip atrodyti. Ji turi reperezentuoti atitinkamas vertybes, o to šį kartą aš nemačiau“, – pridūrė Bastianas.

Tai buvo pirmas kartas vienu geriausių pasaulio vartininkų laikomo Manuelio Neuerio karjeroje, kai jis iš savo vartų tinklo kamuolį painiojo net šešis kartus.

Jis prasitarė, kad visiškai pozityviai vertintų tokių patyrusių žaidėjų kaip Thomas Mulleris, Matsas Hummelsas ir Jerome Boatengas sugrįžimą į nacionalinę ekipą.

„Nenoriu jų kažkaip aukštinti, visi galėtų mums padėti ir tai jie ne kartą įrodė“, – „Sport Bild“ kalbėjo kapitonas. Nė vienas iš trijų M. Neuerio išvardintų futbolininkų karjeros rinktinėje dar nebaigė.

„Tai atvira tema, tačiau pažiūrėkime, kaip čia viskas vystysis toliau. Rinktinės formavimas priklauso nuo trenerių“, – pridūrė 34 metų vartininkas pabrėžęs, kad po nuosmukio reikės susigrąžinti pagarbą, kuria kažkada didžiavosi.

Panašu, kad iki 2021-ųjų Europos pirmenybių likus mažiau nei septyniems mėnesiams vokiečiams reikia sau patiems atsakyti į klausimą, ar J. Lowas – tas žmogus, kuris turėtų vesti jų rinktinę į turnyrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)