Kol dėliojau tekstus, ne tik rūpinausi namais, bet ir kūriau atmintinę, padėsiančią besitvarkant: primintų, kurią dieną kurį namų ruošos darbą turiu padaryti. Buvo svarbu atrasti tai, kas motyvuotų atliekant kasdieninius darbus buityje.

Nuo šiol namų tvarkymosi rutinos atmintinę galima atsisiųsti nemokamai paspaudus ČIA. Jums tereikės įvesti savo elektroninio pašto adresą. Juo gausite slaptažodį, kurį įvesite į nurodytą langelį. Ir ji jau jūsų rankose!

Ką su atmintine daryti toliau? Pasilikite kompiuteryje, mobiliajame telefone arba atsispausdinkite. Rekomenduoju laikyti gerai matomoje namų vietoje. Tvarkykitės ne vienas. Įtraukite į šią veiklą ir kitus šeimos narius. Taip visi žinos, kokius darbus reikia atlikti kasdien. Kartu atraskite, kas lengvina jūsų šeimos buitį, kad gyventi būtų gera, švaru ir tvarkinga. Tai ypač aktualu šiomis dienomis, nes darbas, būreliai ir mokykla vėl po vienu stogu.

Tvarkymosi iššūkis

Visa tai išgyventi gali padėti aiški tvarkymosi sistema. Svarbu namų priežiūros pastovumas. Taip tvarkantis, didelė tikimybė, kad generalinio namų tvarkymosi reikės rečiau, arba jis bus gerokai trumpesnis.

Kad nesijaustumėte, kad esate vienišas tvarkos mūšio lauke, nuo lapkričio 16 dienos (pirmadienio) kviečiu prisijungti prie kasdieninės namų tvarkymosi rutinos iššūkio bei tvarkytis kartu su manimi.

Kam jis reikalingas? Tvarkantis kasdien po truputį, galbūt pavyks savaitgaliais daugiau ilsėtis. Suprantama, ne visiems šis būdas tai atlikti yra tinkamas. O jei pabandytume kartu? Šeši namų tvarkymosi darbai kasdien bei vienas valymo darbas, kuris nurodytas atmintinėje.

Virtuvės tvarkymas

Mano tikslas yra ne tik dalintis namų tvarkymosi patarimais, bet ir suburti bendruomenę žmonių, kuriems ši tema nėra svetima. Gaudama savo sekėjų žinutes, suprantu, kaip tai yra aktualu.
Kaip suderinti ir suspėti? Pamėginkime atsakyti į šį klausimą kartu. Juk gali pavykti! Ir laimėsite prieš buities baubą. Galbūt pamatysite, kad tvarkymosi sistemą reikia pasikoreguoti pagal savo gyvenimo būdą. O gal tiesiog būsite pabandę ir ieškosite tinkamiausio varianto toliau.

Daugiau Tomos patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje.

#SUSITVARKYK ir viskas bus gerai! „Delfi Būstas“ pristato naują rubriką „SUSITVARKYK su Toma“, kurioje tinklaraštininkė, verslininkė, švarių, tvarkingų ir laimingų namų ekspertė Toma Šokelė kiekvieną savaitę dalinsis patarimais kiekvienam iš mūsų padėsiančiais namų tvarkymąsi paversti malonumu!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)