Pirmojo platinimo metu į fondą pritraukta 32,45 mln. eurų privačių investuotojų lėšų, o jo tikslinis dydis – 100 mln. eurų. Fondas investuos į tvariai plėtojamą mišką bei žemės ūkio paskirties žemę Baltijos jūros regione bei Vidurio ir Rytų Europoje.

Naujasis INVL fondas registruotas Liuksemburge ir administruojamas „Apex Group“. TMŽF II skirtas instituciniams ir privatiems investuotojams iš ES šalių, bendrovė skelbia „Nasdaq Baltic“ biržoje.

„Šį fondą laikome 2017 metais startavusio „INVL Baltijos miškų fondo I“ tęsiniu, tik universalesniu ir gerokai platesnės geografijos. Sukaupta patirtis ir investuotojų pasitikėjimas paskatino realizuoti idėją sukurti ilgalaikius, aukščiausios kokybės miškų ir žemės ūkio paskirties žemės portfelius, ir juos valdyti taikant griežčiausius tvaraus miškininkystės ir žemdirbystės standartus. Įgyvendinant šiuos tikslus mes fondui nenustatėme jokių laiko rėmų – jo trukmė neribota“, – įmonės pranešime cituojamas „INVL Asset Management“ Privataus kapitalo padalinio vadovas Vytautas Plunksnis.

Pasak jo, maksimalus fondo dydis bus ribojamas ir negalės viršyti 200 mln. eurų, tačiau investuotojų sudėtis galės keistis, vieniems jo dalyviams pasinaudojant teise per tam tikrą laiką palikti fondą, o jų vietą užimant kitiems.

Fondas yra reguliuojamas ir veiks pagal Liuksemburgo įstatymus, o atskirose šalyse investuos pagal tų šalių nustatytus reguliacinius apribojimus, tačiau nenukrypstant nuo fondo strategijos. Šiuo metu fondas nėra registruotas viešam platinimui Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)