Tarnybos teigimu, bendrovė internetinėje parduotuvėje feel.lt imitavo nuolaidas ir taip klaidino pirkėjus, o skiriant sankciją buvo atsižvelgta į pažeidimo mastą, trukmę, bendradarbiavimą tyrimo metu bei metines pajamas.

Tyrimą tarnyba pradėjo gavusi pranešimą, kad internetinėje parduotuvėje prekių kainos yra dirbtinai padidinamos, o vėliau joms pritaikomos nuolaidos. Pranešta, kad kitose internetinėse parduotuvėse analogiškos prekės kainuoja tiek pat, kiek bendrovės prekės jau su nuolaida.

Tyrimo metu nustatyta, kad didesnioji bendrovės nurodoma kaina nėra reguliari, o rekomenduojama gamintojo. Pagrįsti, jog ši kaina realiai buvo taikyta, bendrovė negalėjo. Pasak tarnybos, imituodamas nuolaidą pardavėjas galėjo suklaidinti pirkėjus, kadangi žinodami tikslią informaciją vartotojai galimai nebūtų skubėję pasinaudoti pasiūlymu ir prekių nepirktų.

Nutarimas per 30 kalendorinių dienų nuo nutarimo priėmimo dienos gali būti apskųstas teismui Administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)