Vaikas lieka su tėvu

Dėl neva pagrobto vaiko policiją ant kojų sukėlusi ir pareigūnui neblaivi smūgiavusi Birutė gali užsidirbti baudžiamąją bylą, skelbia LNK žinios. Dėl susidariusios situacijos dukra kol kas lieka pas parlamentarą P. Gražulį.

Konflikto dieną pas moterį skubėjo ne tik policija, kurią iškvietė pati B. Navickaitė, bet ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba, kuri iki šiol stebi, kokios pagalbos reikėtų šiai šeimai.

„Šiuo metu mes džiaugiamės, kad vaiko saugumas yra užtikrintas. Su mamos sutikimu, jos žinia vaikas yra su savo tėčiu. Šiuo metu yra Vilniuje. Vaiko darželis yra informuotas, o procesas toliau vyksta“, – LNK žurnalistams sakė Vaiko teisių apsaugos tarnybos vyr. patarėja Eglė Deltuvaitė-Kačalinienė.

Šie pokyčiai pačią B. Navickaitę tenkina – moteris apie tai, kad dukra atiduota laikinai tėčio globai, buvo informuota.

Už pasipriešinimą valstybės tarnautojui B. Navickaitei gresia ne administracinė, o net baudžiamoji atsakomybė. Manoma, kad tai moteriai būtų gera pamoka.

Dar praėjusią savaitę paaiškėjo, kad į policiją kreipėsi pati B. Navickaitė dėl neva nežinia kur esančios dukters. Moteris dėl jos dingimo iš pradžių apkaltino jos tėvą P. Gražulį, vėliau paaiškėjo, kad mergaitė buvo darželyje. Ją ten nuvedė kaimynė.

Atvykę pareigūnai B. Navickaitei nustatė vidutinį girtumą.

„Delfi“ pirmadienį taip pat susisiekė su P. Gražuliu, tačiau politikas, paprašęs ramybės, padėjo ragelį.

Įvykio aplinkybės

„Delfi“ primena, kad penktadienį socialiniame tinkle Birutė pasidalijo keliomis nuotraukomis, kuriose matyti, kad yra sužeista jos kakta, ir pranešė apie konfliktą su policininku. „Pasakiau policininkui, kad ryžas. Galva į plyteles“, – rašė Birutė.

Paskui komentaruose moteris teisinosi: „Angelai sargai. Ką aš kalta, kad jis ryžas???“. Tiesa, dabar šios nuotraukos jau yra ištrintos.

Penktadienį popiet Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė „Delfi“ pateikė atnaujintą informaciją apie įvykusį incidentą.

„Moteris buvo atvežta į policijos komisariatą. Pasak Palangos PK viršininko, jai bus surašytas administracinis protokolas dėl melagingo iškvietimo. Taip pat bus pradėtas tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo pareigūnui“, – sakė A. Grauslienė.

Tiesa, po kiek laiko policijos atstovė informaciją dar kartą patikslino ir atskleidė detales, kurias nurodė Palangos PK viršininkas Algirdas Budginas.

„Pasak pareigūno, atvykus policijai, atvyko ir Seimo narys Petras Gražulis. Tarp jo ir Birutės Navickaitės įvyko konfliktas. Policijos pareigūnas stojo jų skirti. Tuo metu moteris trenkė ranka policijos pareigūnui vieną kartą į galvos sritį, – teigė Klaipėdos policijos atstovė spaudai. – Pareigūnas, tiek, kiek būtina, uždėjo moteriai antrankius ir paguldė koridoriuje ant plytelių. Kai moteris kiek aprimo, antrankiai buvo nuimti, buvo tęsiamas pokalbis. Galimai tuo metu moteris kažkur atsitrenkė.”

B. Navickaitė atsiprašė

Šeštadienio popietę moteris, anksčiau teigusi, kad sulaukė fizinio skausmo sukėlimo iš pareigūno, nuomonę pakeitė – savo socialiniame tinkle ji atsiprašė policininko, taip pat padėką skyrė ir dukrelės tėčiui P. Gražuliui.

„Ačiū artimiesiems, kurie manęs nepasmerkė, ačiū draugams,kurie skambino ir sakė „laikykis“ ir verkė kartu su manimi. Atsiprašau pareigūno, kurį įžeidžiau, pasakydama, kad jis trenkė mano galvą į plyteles. Dėkoju ir Petrui už barimą ir NET moralinį palaikymą, kurio nesitikėjau. Įvyko kaip įvyko, o dabar reikia gyventi toliau. Viskas bus gerai”, – rašė Birutė socialiniame tinkle „Facebook“.

Praėjus kelioms valandoms moteris įkėlė dar vieną įrašą – jame viešai prisipažino, jog policijos pareigūnas fizinio smurto prieš ją vis tik nepanaudojo.

„Gavau plaukų dažus. Dalį. Ne už ilgo turėtų ateiti ir mėlyni bei raudoni (ryži). Jais nusidažysiu pirmiausiai, ne dėl atsiprašymo, o ir dėl to, kad pati esu patyrusi be galo daug patyčių ir neturėčiau taip elgtis su žmonėmis, kurie nėra kalti, kad kažkas kažkada su manimi taip elgėsi. Tas policininkas nėra kaltas dėl mano ambicijų, dėl mano senų nuoskaudų. Dėl mano išgyvenimų jis irgi niekuo dėtas, nei kaltas. AŠ PAMELAVAU, KAD JIS TRENKĖ MANO GALVĄ GULDYDAMAS ANT ŽEMĖS Į PLYTELES. Viešai atsiprašau ir pripažįstu, kad jo, kaip pareigūno veiksmai buvo teisėti ir to nusipelniau”, – teigė B. Navickaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (268)