„Šiuo metu tie klientai, kurie domisi būsto paskolomis, anaiptol nelinksta įsiskolinti maksimaliai“, – laidoje „Delfi diena“ sako V. Kiguolienė.

„Atsakingas požiūris į savo finansų planavimą vis labiau smelkiasi į mūsų kasdienius sprendimus“, – priduria ji.

Vidutinė būsto paskola šiemet šiek tiek didesnė nei pernai, o tipinis būsto paskolą banke imančio kliento portretas toks: 25–35 amžiaus didmiesčio gyventojas, per mėnesį uždirbantis apie 1500 eurų.

Jos teigimu, nepaisant karantino ir kitų ribojimų, suteikiant paskolas gyventojams taisyklės išliko tokios pačios kaip iki pandemijos.

„Pagrindinis reikalavimas – kad būsto paskolai grąžinti būtų skiriama ne daugiau kaip 40 proc. asmens ar šeimos pajamų“, – pabrėžia LBA komunikacijos vadovė.

Visgi jau pirmoji koronaviruso banga, anot V. Kiguolienės parodė, kad išoriniai veiksniai turi didžiulį poveikį žmonių lūkesčiams ir sprendimams.

„Tada (pavasarį – „Delfi“) būsto paskolų rinka smuko labai drastiškai ir tik mėnesis po mėnesio ji nuosekliai grįžta į ankstesnį lygį. Ypač ryškus augimas pastebimas rudenį, nors tradiciškai vasara–pavasaris buvo tas metas“, – aiškina pašnekovė.

Pasak jos, rugsėjį ir spalį fiksuojami šių metų rekordai.

„Metų viduryje, po karantino, galima buvo nuspėti, kad paskolų rinka augs. Šios prognozės visiškai pasiteisino, gyventojai aktyviai domisi ir ima paskolas, ieško būdų tai atlikti iki galimų suvaržymų, nes svarbu, kad veiktų ir notarų paslaugos, <...> bet kiekvienas turėtų elgtis atsižvelgdamas į savo poreikius ir finansus“, – laidoje „Delfi diena“ kalba LBA atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)