Ketvirtadienį Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) išplatino pranešimą spaudai, kuriame buvo pranešama, kad tituluota 31-ų sportininkė įtraukta į olimpinių kandidatų sąrašą.

D. Karalienė per savo karjerą dukart į Lietuvą yra parvežusi pasaulio jaunimo (U23) aukso medalį (W1x), irkluodama vienvietę valtį Europos čempionatuose yra skynusi bronzą (2011) ir auksą (2012). Prieš septynerius metus D.Karalienė sėdo į valtį su Milda Valčiukaite. Ši porinės dvivietės įgula 2013-asiais tapo pasaulio bei Europos čempione, pasipuošė auksu universiadoje, o viską vainikavo olimpinė bronza Brazilijoje (2016).

„Greičiausiai, tai buvo nuovargis, – apie savo sprendimą 2017-asiais skelbti karjeros pabaigą kalbėjo D. Karalienė. – O dar galima pasakyti „jaunystė-kvailystė“ – daug emocijų, pykčio, skubos. Dabar į situaciją žvelgčiau kitaip. Dar prieš gerą pusmetį girdėdavau žmonių pasakymus „Taigi grįžk“... Tai man suskambėdavo tarsi keiksmažodis. Bet viskas apsivertė labai staigiai, mintis apie irklavimą smogė it žaibas. Ją prisileidau, o ji manęs ir nepaliko. Jau ir vyras man sakė, kad tokios energingos manęs nėra matęs. Todėl supratau, kad užsidegė noras irkluoti. Aš grįžtu visiškai kitokia negu išėjau. Dabar mano akys vėl dega, atrodo, vėl pamilau sportą.“

Aplankius minčiai apie sugrįžimą D. Karalienė kreipėsi į LTOK prezidentę Dainą Gudzinevičiūtę.

„Žinojau, kad teorinė galimybė sugrįžti yra, tačiau norėjau pasikonsultuoti, – pasakojo D. Karalienė. – Mano noras buvo pasitiktas labai pozityviai. Sulaukiau palaikymo ir paskatinimo nesustoti. Šis palaikymas man yra labai svarbus. Suprantu, kad atsiras žmonių, kurie primins, kad „laikas spaudžia“, bet aš tikiu, kad viskas yra įmanoma. Tikiu, kad noras sugrįžti aplankė pačiu tinkamiausiu metu, tuomet, kai manęs jau niekas nespaudė to daryti. Atgavau savo stiprybę, todėl ir nusprendžiau tai padaryti“.

Po ilgos pertraukos į valtį D. Karalienė sėdo prieš savaitę.

„Treniruotėje supratau, kad esu ten, kur ir turiu būti. Prisipažinsiu, kad prieš treniruotę dar juokais galvojau, jog galiu iš valties išvirsti. Bet šis akibrokštas neįvyko, – nusijuokė D. Karalienė. – Viskas buvo puiku, gal tik kiek perspaudžiau save. Dabar reikės šiokio tokio poilsio, nes pajaučiau savo senąsias traumas. Bet nieko, savaitę pailsėsiu ir, tikiuosi, kitą savaitę jau sugrįšiu į rinktinės treniruotes. Labai to laukiu. Atvirai? Ilgai šalinausi irklavimo, tačiau irkluodama nepasijutau sėdusi į valtį po 3,5 metų pertraukos. Atrodė, kad tik gal vieną sezoną praleidau. Puikiai jaučiuosi ant vandens. Žinoma, reikės dar padirbėti, reikės susireguliuoti valtį pagal save“.

Kol kas nėra aišku, ar sportininkė irkluos vienvietę valtį, o gal bandys sugrįžti į porinę dvivietę.

„Konkrečių naujienų apie formuojamas įgulas dar nėra, žinių, ar bus bandoma kovoti dėl kitų kelialapių į Tokijo olimpines žaidynes, dar negirdėjau. Viskas turėtų aiškėti pavasarį, tada jau bus matomi sportininkų pajėgumai. O aš kol kas bandysiu „įsivažiuoti“, – sakė D. Karalienė.

Kelialapius į Tokijo olimpines žaidynes turi trys Lietuvos įgulos: vyrų vienvietė bei moterų ir vyrų porinės dvivietės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)