Jau anksčiau išaiškėjo, kad merginą nuskriaudęs jaunuolis – įtakingos politikės, dariusios viską, kad jis sulauktų kuo lengvesnės bausmės, sūnus, todėl nukentėjusiajai bei jos šeimai į pagalbą kibo žinomi visuomenės veikėjai – verslininkė Daina Bosas ir komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis.

Ilgą laiką su mergina bei jos artimaisiais bendravę ir moralinę, finansinę paramą teikę žinomi žmonės iki paskutinės minutės tikėjo, kad viskas galiausiai išsispręs nukentėjusiosios naudai, tačiau turėjo skaudžiai nusivilti.

„Toks nuosprendis tik dar kartą įrodė, kad mūsų teisėsaugoje vyksta labai nešvarūs dalykai. Ypač Klaipėdoje. Sakau tai, iš asmeninės patirties.

Niekas nuo šiol negali jaustis saugus šitoj valstybėj. Juo labiau, tikėtis teisingumo“, – nusivylimo feisbuke neslėpė D. Bosas ir Delfi liūdnai pridūrė, kad šioje situacijoje, deja, nepadėjo net viešumas.

Jai antrino ir S. Vaitulionis, kuris dar labiau neslėpė emocijų. „Ši šalis yra supuvusi iki kaulų smegenų. Taškas.

Kreipiuosi į teisėją: matau, „ašaros“ įtikino. Tikiuosi sąžinė rami ir miegosit ramiai, be raminamųjų, ne taip, kaip Karolina.

Šioje šalyje galima beveik užmušti žmogų ir niekas tavęs nepasodins. Oficialu!

Jūs esate neverti Teisėjų vardo. Jūs esate spjūvis visai šaliai į veidą!

Nepagarba teismui? Taip. Šio teismo neturiu už ką gerbti“, – įsiūčio neslėpė jis.

Kiek vėliau, nuslūgus pirminėms emocijoms, S. Vaitulionis parašė dar vieną įrašą.

„Man valandą laiko dreba rankos. Nežinau, ar iš įsiūčio, ar iš nusivylimo, ar iš beprotiško gailesčio Karolinos ir jos tėčio šeimai.

Jurbarkiečiai, saugokite savo dukras, nuo šiandien niekas ir niekada nebegalėsite jaustis saugiai.

Ir Tauragės teismas pasiuntė labai aiškią žinutę visiems recidyvistams, sadistams ir iškrypėliams: daužykit, prievartaukit sau į valias. Svarbu – „nedabaikit“, kad dar kvėpuotų ir viskas bus gerai. Išteisinsim.

Norisi verkti iš nevilties“, – socialinėje erdvėje rašė jis.

Pasirodžius teismo sprendimui, socialinėje erdvėje pasirodė tūkstančiai panašių nusivylimo ir pykčio komentarų. Ne vienas jų sutiko su nuomone, kurią išsakė S. Vaitulionis bei D. Bosas.

Įvykio aplinkybės ir teismo nuosprendis

Primename, kad praėjusių metų gegužę į sodyboje surengtą moksleivių vakarėlį užsuko nepažįstami keliais metais vyresni jaunuoliai iš Jurbarko, vienas jų pradėjo priekabiauti prie nepilnametės merginos. Netrukus klasiokai ją rado pusiau išrengtą, sumuštą, gulinčią kraujo klane ir aimanuojančią iš skausmo. Mergina buvo nedelsiant nugabenta į Jurbarko ligoninę, į reanimaciją, paskui pervežta į Kauno klinikas.

Prie jos priekabiavęs vaikinas, kovų klubo sportininkas, nepasigailėjo merginos – stipriausi smūgiai kliuvo galvai, ji buvo smaugta. Moksleivei keliose vietose lūžo žandikaulis, išmušti dantys, pažeista trachėja.

Praėjusių metų lapkritį jurbarkiečiui kaltinimai pareikšti pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl pasikėsinimo išžaginti nepilnametę, jos seksualinio prievartavimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Ikiteisminio tyrimo metu gautose teismo medicinos bei psichiatrijos ekspertų išvadose buvo nurodyta, kad nukentėjusios merginos patirti sužalojimai ir dėl jų kilusios pasekmės jos sveikatai, vadovaujantis teisės aktuose nustatytais kriterijais, kvalifikuotini kaip nesunkūs, todėl vaikinui buvo pareikštas kaltinimas pagal Baudžiamojo kodekso 138 straipsnio 1 dalį – nesunkus sveikatos sutrikdymas. Kiti kaltinimai pareikšti dėl sunkių smurtinių nusikaltimų padarymo.

Šis nuosprendis buvo apskųstas nukentėjusiosios pusės. Siekta, kad su mergina žiauriai pasielgęs jaunuolis sėstų už grotų. Tuo tarpu kita pusė siekė būti visiškai išteisinta, argumentuojant tuo, kad savo agresyvius veiksmus vaikinas nutraukė pats.

Ketvirtadienį paaiškėjo, kad žiauriu smurtu prieš merginą ir pasikėsinimu išžaginti pasibaigusi paauglių šventė Tauragės rajone jurbarkiečiui laisvės nekainuos. Klaipėdos apygardos teismas paskelbė, kad bausmė už pasikėsinimą išžaginti nepilnametę, jos seksualinį prievartavimą bei nesunkų sveikatos sutrikdymą iš dalies sugriežtinama, tačiau laisvės atėmimo bausmei pagrindo nėra.

Klaipėdos apygardos teismo atstovė Dovilė Sauliuvienė sako, kad teismas padidino nukentėjusiai merginai priteistą neturtinės žalos atlyginimą iki 10 tūkst. eurų. Pasisakydamas dėl laisvės atėmimo bausmės, teismas nurodė, kad buvo įvykdyti visi bausmės vykdymo atidėjimo pagrindai, tad bausmė griežtinama bus tik papildomai paskyrus dalyvavimą elgesio keitimo programoje.

Daugiau apie nuosprendį galite skaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (377)