Kaip rašoma aplinkos ministerijos pranešime, sode gyvenantiems gyvūnams moliūgai yra ne tik pašaras, bet ir užimtumo priemonė. Prižiūrėtojai į išskaptuoto moliūgo vidų prideda mėsos, žuvies, sėklų, kombinuoto pašaro ar kitų skanėstų, o gyvūnai turi patys sugalvoti, kaip juos išsitraukti. Moliūgais terariume jau džiaugiasi ir iš pirmo žvilgsnio pasyvūs ropliai. Jiems naujas kvapas voljere irgi sužadina norą tyrinėti. Akcijos metu moliūgų bus beveik visų gyvūnų voljeruose.

Pasibaigus akcijai, moliūgus ir kitas rudenines daržo bei sodo gėrybes lankytojai galės palikti tam skirtoje dėžėje prie zoologijos sodo kasų.

Šis sezonas yra paskutinis, kai Lietuvos zoologijos sodas atviras lankytojams. 2021 m. pavasarį planuojama jį uždaryti kelis metus truksiančiai rekonstrukcijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)