Ir netgi koronaviruso pandemija netapo priežastimi šiemet neįvykti rudeninei, inovacijų sklaidai skirtai parodai „Inno panorama 2020“. Maža to – ši paroda pati tapo inovacija, nes yra pirmoji Lietuvoje, trimačio vaizdo formatu perkelta į virtualią erdvę, rašoma pranešime.

VDU Žemės ūkio akademijoje vykstanti rudeninė paroda pernai iš esmės atnaujino savo turinį ir tapo inovacijų sklaidos renginiu „Inno panorama“, sudarytu iš dviejų dalių: inovatyvių paslaugų bei produktų ekspozicijos ir šviečiamosios programos.

VDU ŽŪA Žemės ūkio mokslo ir technologijų parko (VDU ŽŪA ŽŪMTP) vadovas doc. dr. Virginijus Venskutonis prisimena, kaip šį pavasarį karantine atsidūrusi jo komanda netruko iškristalizuoti mintį, kad jei nuotoliniu būdu galima dirbti, vadinasi, taip pat galima surengti ir virtualią parodą, o jos branduoliu turėtų tapti „Inovacijų alėja“.

VDU ŽŪA ŽŪMTP Parodų organizavimo centro vadovė dr. Rima Pranaitienė teigia, kad naujų iššūkių komandai netrūko. Pirmiausia teko ieškoti naujų būdų, kaip savo verslo partnerius pakviesti dalyvauti tokiame renginyje, kokio Lietuvoje dar nėra buvę. Taip pat reikėjo surasti informacinių technologijų įmonę, kuri sukurtų aiškią, patogią internetinę platformą ir suspėtų tai padaryti iki numatytos parodos datos.

„Programuotojai sakė su mūsų sąlygomis sutinkantys visų pirma todėl, kad jiems patiems užduotis yra nauja ir įdomi. Taip pat atsirado net dvi dešimtys ankstesnių parodų dalyvių, kurie patikėjo mūsų idėja ir sugebėjo per trumpą laiką paruošti informatyvią bei patrauklią medžiagą, pristatančią naujausius produktus ir paslaugas.

Kadangi mūsų parodose lankytojai visada turi galimybę padiskutuoti su mokslininkais bei agroverslo atstovais, „vaikštinėdami“ virtualiame paviljone, kuris yra identiškas realiai esančiam VDU ŽŪA teritorijoje, taip pat galima eksponatų stenduose išgirsti, ką apie pristatomas inovacijas kalba jų gamintojai, mokslininkai, pirkėjai“, - pasakoja R. Pranaitienė. Pašnekovė atkreipia dėmesį, kad iki pat parodos pabaigos įmonės gali savo ekspozicijas papildyti, o nauji dalyviai bet kada „įžengti” į „Inovacijų alėją“.

„Inno panoramoje 2020“ į virtualią erdvę perkelta ir plati šviečiamoji programa. Rugsėjo 24 – 25 dienomis online vykusiuose 29 -iuose seminaruose dalyvavo beveik pusė tūkstančio suinteresuotų asmenų. Plati seminarų tematika sudomino ir Žemės ūkio ministerijos atstovus, ir transliacijos metu valtyje sėdintį žveją, ir savo ūkių laukuose esančius ūkininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją