Eurolygos sugrįžimą į namų areną Lietuvos čempionai pagardino pergale prieš galingiausią praėjusio sezono ekipą rezultatu 89:73. Martino Schillerio auklėtiniai su 4 pergalėmis po 4 rungtynių yra vienvaldžiai turnyro lentelės lyderiai.

„Stambulo „Anadolu Efes“ negalėjo sustabdyti įsibėgėjusio „Žalgirio“. „Anadolu Efes“ iš penkių pagrindinių žaidėjų sukrapštė 25 taškus, o nuo atsarginių suolo pakilęs Bryantas Dunstonas vienas pelnė 20. Tačiau tai nuo pralaimėjimo neišgelbėjo. Kauno komandoje taškus pelnė visi žaidėjai išskyrus Karolį Lukošiūną, žengusį į rungtynes paskutinį ketvirtį, – rašo turkų portalas sporx.com. – Praėjusį sezoną Eurolygos lydere buvusiai „Anadolu Efes“ šio sezono pradžia itin nesėkminga. Komandos branduolį išsaugojusi komanda patyrė trečią pralaimėjimą per 4 rungtynes, o „Žalgiris“ žengia neklupdamas“.

„Eurohoops“ žurnalistas iš Turkijos Bugra Uzaro rašo, kad daugiau kaip 5 tūkst. sirgalių palaikymą gavęs „Žalgiris“ į rungtynes įskriejo tarsi viesulas.

„Nuostabų šou surengęs Nigelas Hayesas ir kiti „Žalgirio“ žaidėjai kėlė problemų savo energija puolime. Martino Schillerio auklėtiniai labai efektyviai gynėsi nuo pat pradžios iki pabaigos ir „Anadolu Efes“ krepšininkams nerodė jokių silpnumo ženklų, galėjusių leisti sugrąžinti intrigą į rungtynes. Skirtumas išaugo iki 17 taškų (75-58), kauniečiai savo pranašumą išlaikė iki pat pabaigos. Galima buvo mesti rankšluostį į aikštę“, – rašo jis.

Jam didžiausią įspūdį paliko „Žalgirio“ legionierius N. Hayesas, kėlęs daugiausiai problemų svečiams ir surinkęs 23 naudingumo balus.

Per pirmas 5 min. amerikietis sumetė 9 taškus, maža to, kitoje aikštės pusėje perėmė du kamuolius. Tris kėlinius N. Hayesas atakavo šimtaprocentiniu tikslumu, kurį kiek pagadino tik paskutiniajame, kuomet „Žalgiris“ jau tvirtai kontroliavo įvykius aikštėje. Iš viso Kauno klubo antramečio sąskaitoje – 17 taškų (3/3 dvitaškių, 3/5 tritaškių, 2/3 baudų), 5 atkovoti kamuoliai ir 2 rezultatyvūs perdavimai. Toks pasirodymas jam garantavo ir rezultatyviausio, ir naudingiausio nugalėtojų ekipos žaidėjo laurus.

„Jis buvo komandos atakų smaigalyje ir tapo pagrindiniu pergalės kalviu. O „Žalgiris“ rungtynes savo naudai nulėmė puikia gynyba trečio kėlinio pabaigoje ir ketvirto kėlinio pradžioje bei daugiau atgal nesižvalgė. Su tokiu rezultatu „Žalgiris“ laimėjo visas 4 žaistas rungtynes, o mūsų „Anadolu Efes“ niekaip negali išlipti iš duobės Eurolygos starte – pralaimėjo trečią kartą per 4 rungtynes“, – rašo B. Uzuro.

Turkų portalas hurriyet.com atkreipė dėmesį, kad kol kitos šalys Eurolygos rungtynes dėl koronaviruso pandemijos žaidžia be žiūrovų, dvikovos nukeliamos dėl komandų žaidėjų ir personalo teigiamų testų, 5011 fanų užpildė 15 tūkst. vietų „Žalgirio“ arenos tribūnas. „Sirgaliai turėjo laikytis asmeninės higienos, socialinės distancijos taisyklių ir dėvėti kaukę. Tačiau jų energija daug davė aikštės šeimininkams“, – rašo internetinis leidinys.

Penktosios pergalės iš eilės Martino Schillerio auklėtiniai spalio 22 dieną sieks Kaune dvikovoje su „Valencia“, o „Anadolu Efes“ namie kitą dieną žais su Vilerbano ASVEL.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)