10 km bėgimo starte 43-ejų veteranę grubiai pastūmė ir ant žemės nuvertė kitas dalyvis.

Internete pasirodęs vaizdo įrašas neleidžia abejoti, jog serbė buvo atakuota tyčia. Pranešama, kad nukritusi ant žemės ji buvo kuriam laikui praradusi sąmonę.

Laimei, rimtesnių sužalojimų O. Jevtič išvengė.

„Man tiesiog pasisekė, kad griūdama pataikiau ant kito bėgiko nugaros ir tik po to nukritau ant žemės – smūgis buvo švelnesnis. Pirmadienį man buvo atlikti nuodugnūs medicininiai tyrimai. Nors skauda visą kūną, niekas nelūžo.

Deja, yra ir blogų žinių: lapkritį nebegalėsiu dalyvauti planuotuose maratonuose, kuriuose tikėjausi iškovoti olimpinį kelialapį. Šiuo metu nežinau, ar dar turėsiu tokią progą“, – komentavo per ilgą karjerą net trims šalims – Jugoslavijai, Serbijai ir Juodkalnijai bei galiausiai dabartinei Serbijai – atstovavusi bėgikė.


Nors jos užpuolikas bėgo paslėpęs savo starto numerį po viršutine sportinio kostiumo dalimi, Bulgarijos socialinių tinklų naudotojai greitai jį identifikavo kaip Bojaną Vačevą.

Pastarasis po varžybų socialiniame tinkle pats pasigyrė Sofijos maratono 10 km bėgime užėmęs 573-ią vietą.

„Jis sąmoningai slėpė savo numerį. Viskas čia aišku, jis norėjo pašalinti favoritę, nes prizų fondas siekė kelis tūkstančius eurų. Mes jau pranešėme apie jį policijai“, – rašė viena iš B. Vačevą identifikavusių moterų.

Kol kas neaišku, kaip šį incidentą įvertins Bulgarijos teisėsauga. Bent jau nukentėjusioji įsitikinusi, jog buvo partrenkta neatsitiktinai.

„Galbūt jis psichiškai nėra stabilus, galbūt motyvas – prizų fondas. Juk jis pačioje bėgimo pradžioje tiesiog smogė man į nugarą“, – sakė O. Jevtič.

Didžiausią savo pasiekimą ji užfiksavo dar 2006 metais Švedijoje, kuomet tapo Europos vicečempione maratono trasoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)