Kad netektų toliau klimpti į netvarkingų namų liūną, vertėtų susimąstyti: ar ne laikas keisti tvarkymosi įpročius? Didieji gyvenimo pokyčiai prasideda nuo noro. Didelio noro.

Panorėjus tvarkingų namų, pereinama prie sprendimo priėmimo. Jei nusprendėte pabandyti susitvarkyti, teks pakilti nuo sofos, paimti užrašų sąsiuvinį, rašiklį ir iš naujo atidžiai pereiti kambarius.

Nuoširdžiai bei atvirai, tik sau, užsirašyti, kas erzina, varo iš proto, ką matote savo namuose. Taip pat skirti dėmesio ir tam, kas itin patinka, džiugina širdį.

Kam visa tai? Tokiu būdu galime pateikti sau aiškius argumentus ir suprasti, su kuo turime reikalą.

Tvarkymasis namuose

Analizuojant, pabandyti atsakyti:

- Gal namuose puikiai atliekami valymo darbai, tačiau nesusitvarkoma su daiktų gausa, išmėtytais žaislais ar drabužiais?

- Galbūt, kaip tik puikiai tvarkomasi, tačiau negalima pakęsti valymo, o į kalkėtą dušo kabiną ar riebaluotą kaitlentę nebeįmanoma žiūrėti?⠀

- Galbūt šeimoje tik vienas šeimos narys tvarkosi, o kiti šeimos nariai nė neplanuoja prie to prisidėti?

Kai norima eiti tvarkingų namų keliu, priimti bet kurį kitą gyvenimo pokytį, tenka pažvelgti į problemas, neleidžiančias gyventi taip, kaip norisi. Reikėtų būti pasiruošusiems. Pripažinti neigiamus dalykus apie save nėra itin malonu. Gali tekti nusivilti.

Svarbu suprasti, kad tai darome tik sau ir dėl savęs. Niekieno nereikia atsiprašyti, teisintis už gyvenimo būdą, kokiais esame ar nenorime būti. Bandant išspręsti problemą, tenka ją išsigryninti.

Kai sunkioji dalis jau atlikta ir juodu ant balto užrašyta, su kokiu žvėrimi savo namuose susidūrėme, belieka pasirinkti tinkamą sprendimo būdą problemai šalinti.

Tvarkymasis namuose

Kai namai prašosi generalinio valymo:

- Jei nusprendėte tai atlikti patys, tačiau neturite pakankamai laiko, atlikite po vieną valymo darbą kiekvieną dieną, kuris padėtų išspręsti pažymėtą problemą.

- Jei leidžia galimybės, namų valymui galima užsisakyti namų tvarkytojos paslaugas.

Po generalinio valymo, neverta paleisti visų namų galų ir mažais žingsniais grįžti į pradinį netvarkos tašką.

Pats laikas prisijaukinti kasdieninę namų tvarkymosi rutiną, kuri susideda iš šešių paprastų darbų bei reguliariai atlikti savaitinius namų valymo darbus.

Nežinote kaip? Tai aptarsime kituose straipsniuose.

Daugiau Tomos patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje.

#SUSITVARKYK ir viskas bus gerai!

„Delfi Būstas“ pristato naują rubriką „SUSITVARKYK su Toma“, kurioje tinklaraštininkė, verslininkė, švarių, tvarkingų ir laimingų namų ekspertė Toma Šokelė kiekvieną savaitę dalinsis patarimais kiekvienam iš mūsų padėsiančiais namų tvarkymąsi paversti malonumu!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)