Siekiant, kad kuo daugiau paukštienos sektoriaus įmonių galėtų pasinaudoti šia pagalba, jos teikimo taisyklėse nebeliko reikalavimo įmonėms dėl 5 proc. pajamų sumažėjimo, praplėstas ir sandėliuojamų produktų asortimentas. Pasinaudoti šia pagalba taip pat gali įmonės, kurios laiko vištas dedekles kiaušinių, skirtų perinimui, gavybai ir naujai veiklą pradėjusios įmonės, rašoma Žemės ūkio ministerijos pranešime.

De minimis pagalba teikiama įmonėms, kurios užsiima viena iš nurodytų veiklų: augina naminius paukščius mėsai ir juos parduoda; laiko vištas dedekles kiaušinių gavybai ir parduoda kiaušinius; rūšiuoja ir pakuoja savo gavybos ir (ar) supirktus kiaušinius bei juos parduoda; skerdžia savo užaugintus ir (ar) supirktus naminius paukščius bei parduoda iš jų pagamintą produkciją; perdirba kiaušinius ir parduoda kiaušinių produktus.

Įmonėms, užsiimančioms pirmine žemės ūkio produktų gamyba, kompensuojama 10 proc. 2020 m. kovo–birželio mėn. laikotarpiu faktiškai patirtų gamybos sąnaudų. Bendra vienai įmonei, įvertinus susietumą, suteikta de minimis pagalbos suma negali būti didesnė kaip 20 tūkst. Eur per bet kurį trejų finansinių metų laikotarpį.

Įmonėms, užsiimančioms žemės ūkio produktų perdirbimo veikla, kompensuojama 100 proc. faktiškai patirtų sandėliavimo kaštų už padidėjusį 2020 m. kovo–birželio mėn. laikotarpiu sandėliuojamų produktų (užšaldytų ar giliai užšaldytų paukščių skerdenėlių ir paukštienos dalių, kiaušinių miltelių, užšaldytų kiaušinių produktų) kiekį, lyginant su 2019 m. to pačio laikotarpio sandėliuojamų produktų kiekiu. Jei įmonė yra naujai įsikūrusi ir neturi 2019 m. kovo–birželio mėn. laikotarpio duomenų, skiriama pagalba kompensuoti 30 proc. faktiškai patirtų sandėliavimo kaštų už 2020 m. kovo–birželio mėn. laikotarpiu minėtų sandėliuojamų produktų kiekį. Bendra vienai įmonei, įvertinus susietumą, suteikta de minimis pagalbos suma negali būti didesnė kaip 200 tūkst. Eur per bet kurį trejų finansinių metų laikotarpį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)