„Veiksmas vyksta netoli „Ozo“ prekybos centro, sankryžoje prie „Viada“ degalinės. Į vaizdo registratoriaus įrašo laiką nekreipkite dėmesio“, – pasakojo vyriškis, konfliktą įamžinęs rugsėjo 21-ąją, pirmadienį, prieš pietus.

Vaizdo įraše matyti, kad sankryžoje vienas greta kito stovi du automobiliai – „Toyota Prius“ ir „Audi“. Ant pastarojo bagažinės dangčio šviečia „klevo lapas“, informuojantis, kad prie vairo – šviežias vairuotojas.

Dėl ko kilo konfliktas kelyje – neaišku, tačiau „Prius“ vairuotojas, sustojęs prie sankryžos, atsidarė duris ir puolė prie „Audi“ keleivio pusės durų. Šias atplėšęs vyras ėmė mojuoti kumščiais bandydamas pasiekti prie vairo sėdinti „Audi“ vairuotoją.

Pastarasis nesistengė pasitraukti ar lipti iš automobilio ir į tolesnį konfliktą nesivėlė. Porąsyk trenkęs „Audi“ vairuotojui, „Prius“ vairuotojas vėl grįžo atgal į savo automobilį.

Priklauso nuo to, ar padaryta žala

Kaip „Delfi“ aiškino Ramūnas Matonis, Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas, tokie veiksmai būtų traktuojami kaip viešosios tvarkos pažeidimas. Visgi jeigu muštynių metu sugadinamas turtas, toks elgesys gali būti laikomas kaip turto sugadinimas, o jeigu sužalojamas asmuo - ir sveikatos sutrikdymas.

Tokiu atveju, Administracinių nusižengimų kodeksas už tai numato atsakomybę:

481 straipsnis. Nedidelis viešosios tvarkos pažeidimas

1. Necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių, kiti tyčiniai veiksmai, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį, užtraukia baudą nuo trisdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų.

115 straipsnis. Tyčinis turto sunaikinimas ar sugadinimas

Tyčinis turto sunaikinimas ar sugadinimas, kai nukentėjusiajam padaryta žala neviršija trijų bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių, užtraukia baudą nuo penkiasdešimt iki septynių šimtų penkiasdešimt eurų.

Visgi, kaip aiškino R. Matonis, priklausomai nuo aplinkybių, galima atsakomybė ir pagal baudžiamąjį kodeksą:

187 straipsnis. Turto sunaikinimas ar sugadinimas

1. Tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

140 straipsnis. Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas

1. Tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė žmogui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

R. Matonis pabrėžė, kad Vilniaus apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas užregistravo incidentą ir pradėjo jo aplinkybių tyrimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (239)