1. G taškas neegzistuoja

G taškas nėra joks pramanas – jis egzistuoja ir net labai. Tai nedidelė sritis ant priešakinės vaginos sienelės, per maždaug penkis centimetrus nutolusi nuo makšties pradžios, rašoma portale marieclaire.com.

„Paviršius toje vietoje kiek grublėtas; primena gomurio paviršių“, – sako seksologė ir somatinės psichologijos specialistė Holly Richmond.

G taškas užima ne didesnį kaip 10 centų monetos arba mažėlio piršto pagalvėlės plotą.

Žinoma, moterų organizmai nėra identiški, todėl tiksli G taško vieta ir dydis gali šiek tiek skirtis. Kad ir kaip būtų, aptikus G tašką, suprasti, kad tai jis, įmanoma. Vaginos sienelė toje vietoje akytesnė nei aplinkinėse srityse, be to, ją spaudžiant sukylantis jausmas gali priminti norą nusišlapinti.

2. G tašką galima aptikti tiktai masturbuojantis

Nedaug suklystume sakydami, kad masturbacija apskritai – bene efektyviausias (ir saugiausias) būdas pažinti savo anatomiją.

„Vis dėlto kai kurios moterys teigia, kad pačioms stimuliuoti G tašką pavyksta daug prasčiau nei partneriui (-ei)“, – nurodo seksologė Liz Powell.

Ji taip pat užsimena, kad G tašką paprasčiau surasti tada, kai moteris seksualiai susijaudinusi: tada G taško sritis pabrinksta, tampa iškilesnė.

3. G taško stimuliacija iš esmės skiriasi nuo klitorio stimuliacijos

Gana ilgą laiką kalbos apie G tašką ir jį stimuliuojant sukeliamą orgazmą turėdavo vieną nenuginčijamą potekstę: G taškas ir klitoris yra du atskiri dalykai. Vis dėlto ši pora, kaip vėliau paaiškėjo, yra dvi itin jautrios, be to, nemenkai susietos erogeninės zonos. Naujausiais tyrimais įrodyta, kad klitoris yra gerokai didesnis nei smulkutis gumbelis vulvos viršuje. Jis, pasirodo, turi dvi link vaginos nusitęsiančias atšakas. Tai reiškia, kad G taškas yra ne kas kita, kaip viduje esantis klitoris.

Aišku, kaip ir bet kurią kitą temą iš seksualinės sveikatos srities, norint geriau suprasti G taško funkcijas ir jo ryšį su klitoriu, būtina atlikti išsamesnius mokslinius tyrimus.

„Štai apie penius ir jų funkcijas žinome gana nemažai, – pastebi L. Powell, – o vaginų savininkių seksualumą tiesiog privaloma panagrinėti išsamiau.“

4. Moterims per ejakuliaciją išsiskiriantis skystis yra šlapimas

Tiesą sakant, net seksologų bendruomenė kol kas nesutaria, ar per orgazmą, įvykstant ejakuliacijai išsiskiriantis skystis yra šlapimas, ar kas nors specifiško. Kai kurių tyrimų išvadose nurodoma, kad tai ne šlapimas, o skystis iš Skene‘o liaukų, ir šiek tiek šlapimo jame yra, nes yra išskiriamas iš šlaplės. Štai kodėl vieni seksologai įsitikinę, kad orgazminės ejakuliacijos skystis nėra šlapimas, o kiti linkę su tuo pasiginčyti.

5. G taško stimuliavimas yra vienintelis būdas ejakuliacijai sukelti

Įprasta manyti, kad orgazminę ejakuliaciją gali sukelti tiktai G taško stimuliavimas. Vis dėlto yra ir kitas būdas – intensyvus klitorio stimuliavimas.

„Klitorio stimuliavimo sukeliama ejakuliacija – gana retas reiškinys, bet, šiaip ar taip, kartais pasitaikantis“, – sako L. Powell.

Šis faktas galėtų būti dar vienas įrodymas, kad G taškas yra klitorio tąsa. Vis dėlto norint tai įrodyti, reikia atlikti išsamesnius tyrimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)