Pirmasis gamintojo elektromobilis „Porsche Taycan“ kartu su projektu „Atrask nežinomą“ (angl. „Discover The Unknown“) leidosi į kelionę po Vidurio ir Rytų Europą, norėdamas iš arčiau pažinti šį regioną ir pristatyti ne tik sostinių, bet ir viso regiono unikalumą, įskaitant gamtos paminklus, mažesnius kaimelius, įdomias asmenybes pasauliui. Lietuvoje į „Porsche“ kūrybinės grupės akiratį pateko ne tik Nida, Pažaislis, Paulavos respublika ir kitos unikalios vietovės, bet ir žinomi šalies žmonės.

„Esame nepaprastai unikalaus ir kultūriškai spalvingo regiono, kurį sudaro 27 šalys, 25 skirtingos kalbos, dalimi, o Lietuva šiame žemėlapyje taip pat šviečia itin ryškiai. „Porsche“ bendruomenė pasaulyje labai didelė, pavyzdžiui, vien „Instagram“ paskyrą seka jau 22 milijonai žmonių, todėl džiaugiamės, kad šiuo projektu pavyks parodyti pasauliui savo kraštovaizdžio grožį, gyvenimo būdą ir istorijas. Visiškai elektra varomas automobilis daugeliui žmonių galbūt vis dar nėra pirmasis tokio nuotykio pasirinkimas, todėl tikime, kad šiuo projektu pavyks sugriauti ir ne vieną populiarų mitą apie tolimas keliones elektromobiliais“, – sako sportinių „Porsche“ automobilių centro Vilniuje direktorė.

Lietuvoje „Porsche Taycan“ automobilis įveikė net 1300 kilometrų – vienu įkrovimu daugiau nei 400 kilometrų galintį nuvažiuoti automobilį reikėjo krautis vos kelis kartus. Tai padaryti buvo galima pakelyje įrengtose stotelėse arba specialiose „Porsche Destination Charging“ lokacijose – viešbučiuose. Svečiuodamasis Vakarų Lietuvoje automobilis ir projekto kūrybinė komanda aplankė Nidos prieplauką ir Nidos oro uostą, ant Kuršių marių kranto veikiantį restoraną „Šturmų švyturys“. Į akiratį pateko ir naujoji industrinė Klaipėdos erdvė bei joje įsikūręs „Hofas“. Vidurio Lietuvoje įspūdingos akimirkos buvo fiksuojamos Pažaislyje ir Kačerginės Nemuno žiedo trasoje. Būtent čia vyko susitikimas su „Porsche Driving Experience“ projekto vadovu Robertu Kupčiku bei „Porsche Baltic“ komandos lenktynininkais bei sportinių automobilių entuziastais Mantu Janavičiumi, Aurelijumi Rusteika. Netikėta, bet būtent trasoje buvo pristatyta ir lietuviška virtuvė – čia buvo gaminami užkandžiai iš sezoninių lietuviškų produktų.

Tarp kitų vietų, kurių grožis ir unikalumas bus atskleistas pasauliui – Merkinės dvaras, dar žinomas kaip Paulavos respublika, nei motorų, nei irklų neturintis lyninis Čiobiškio keltas ir Burbiškio dvaras. Pasaulis netrukus sužinos ir apie dainininko Sauliaus Prūsaičio meilę klasikiniams „Porsche“ automobiliams – į kūrybinės komandos akiratį pateko jis ir jo vintažinis 911 kabrioletas.

Projektas „Atrask nežinomą“ taip pat bus kuriamas Rumunijoje, Vengrijoje, Čekijoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Adrijos jūros pakrantėje ir Balkanų regione. „Taycan Turbo S“ visos kelionės metu lydi patyrusi fotografų, vaizdo ir dronų operatorių komanda. Projekto „Atrask nežinomą“ metu sukurtas turinys bus publikuojamas visose „Porsche“ turinio platformose, taip atskleidžiant nepažįstamą Lietuvos ir mūsų viso regiono spalvingumą pasauliui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)