„Dėmesys regionams, ten dirbančiam verslui, regioninių pramonės centrų augimui yra labai svarbi kryptis, todėl mes manome, kad politiką reikia deleguoti Ekonomikos ir inovacijų ministerijai“, – trečiadienį renginyje, skirtame aptarti konfederacijos pasiūlymus politinėms partijoms, sakė LPK prezidentas Vidmantas Janulevičius.

Jis taip pat akcentavo stabilios verslo aplinkos būtinumą.

„Verslui, kuris gyvena globalios ekonomikos ir konkurencijos sąlygomis, kur didėja neapibrėžtumas, tam, kad bent minimaliai galėtume planuoti savo veiklą, reikalinga labai stabili verslo aplinka“, – sakė V. Janulevičius.

Jo teigimu, dėl to teisės aktai turėtų būti keičiami ne dažniau kaip kaimyninėse šalyse.

„Mokestinius teisės aktus turime keisti tikrai ne dažniau kaip kaimyninėse valstybėse. Nes kitu atveju mes nesukursime tos pridėtinės vertės čia, Lietuvoje“, – sakė LPK vadovas.

V. Janulevičius nurodė, kad mokestinėmis priemonėmis turėtų būti sudaromos palankios sąlygos verslo plėtrai, inovacijoms, technologiniam atsinaujinimui. Tuo metu administracinė našta turėtų būti mažiausia regione.

LPK vadovas akcentavo, kad „Ateities ekonomikos DNR“ plano įgyvendinimo projektai turėtų būti vertinami atsižvelgiant į jų sukuriamą pridėtinę vertę.

Seimo rinkimai šiemet vyks spalio 11 dieną.