Ruth Kundsin gimė 1916 m. Niujorke. Jos tėvai – išeiviai iš Latvijos. Iš pradžių moteris mokėsi mikrobiologiją Bostono universiteto Medicinos mokykloje. Įgijusi magistro laipsnį, doktorantūros studijas tęsė Harvarde. Jos specialybė – mikrobiologija, epidemiologija ir biologinė statistika. Galų gale, R. Kundsin tapo viena iš pirmųjų Harvarde dėsčiusių moterių, kuriai buvo sutektas profesoriaus vardas. Ji taip pat užsiėmė gydytojos-epidemiologės praktika. Į pensiją R. Kundsin išėjo turėdama 81-us metus.

Tik sulaukusi gana garbaus amžiaus R. Kundsin pradėjo užsiiminėti sportu ir netgi iškovojo čempionės titulą tarp pagyvenusių Amerikos plaukikų. Būdama 93-ejų moteris pradėjo treniruotis prižiūrima trenerio Dicko Raymondo. Pastarajam tuo metu buvo 59-eri metai.

Pensinio amžiaus profesorė pavyzdingai kiekvieną savaitę lankėsi treniruotėse. Ypač jai patiko mankštintis treniruoklių salėje. Kai buvo paskelbtas karantinas, R. Kundsin įsigijo svarelius ir specialias elastines juostas, kad galėtų treniruotis namuose. D. Raymondas ją ir toliau šefavo.

Vis dėlto liepos 28 d., atšventusi 104-ąjį gimtadienį, R. Kundsin nutarė daugiau nebesportuoti, nes, kaip pati nurodė, jaučia, kad pernelyg nusilpo ir sportas – nebe jai. Kaip ten bebūtų, treneris tikisi, kad R. Kundsin ir toliau kažkiek mankštinsis, nes pratimai neabejotinai jai padeda neprarasti formos.

Nors ir supratusi, kad metas atsisakyti treniruočių, R. Kundsin teigia, kad gyvenimu yra patenkinta. Užvis labiausiai moteris vertina galimybę gyventi savuose namuose. Ji mano, kad ne kas kita, o sportas ir bendravimas su žmonėmis yra veiksniai, padėję nugyventi šitokį ilgą gyvenimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)