Kas per vieta – G taškas? Kur tas G taškas yra? O gal G taškas – pramanytas?

Tokie ir panašūs klausimai neduoda ramybės ne vien malonumo trokštantiems vyrams bei moterims. Atsakymo į juos be paliovos ieško ir mokslininkai. Šiaip jau apie G tašką imta kalbėti 5-ajame praeito amžiaus dešimtmetyje. Jį identifikavęs žmogus – vokiečių kilmės gydytojas Ernstas Grafenbergas. Pagal jo pavardę, kaip nesunku suprasti, tas taškas ir buvo pavadintas, rašoma portale menshealth.com.

2012 metais pasirodžiusios mokslinės apžvalgos autoriai priėjo prie išvados, kad, remiantis vien anatomine moterų organizmo struktūra, įrodyti, jog visos vulvos savininkės turi G tašką, gali ir nepavykti. Nepaisant šito, įsitikinimas, kad vaginoje tikrai yra sritis, kurią stimuliuojant kai kurioms vulvos savininkėms pavyksta pasiekti orgazmą, vis tiek atrodo nepaneigiamas.

Šiaip ar taip, dabar nebe 2012-ieji, o 2020-ieji, ir mokslininkai per tą laiką nuėjo ilgą kelią. Dabar jau linkstama manyti, kad G taškas – suvis ne taškas, o klitorio pratęsimas. Klitoris, kaip paaiškėjo, yra kur kas didesnis negu rožinis spurgelis pačioje lytinių lūpų viršūnėje. Jis net per 13 centimetrų nusitęsia į organizmo vidų, todėl G tašką tenka apibrėžti ne kaip atskirai egzistuojančią vietą, bet kaip sritį, o gal darinį, gerokai persipynusį ir persidengusį su kitais lytinių organų anatomijos komponentais.

Anatominiai saitai ir dinamiška sąveika tarp klitorio, uretrinės kempinės (angl. urethral sponge) ir priešakinės vaginos sienelės privedė prie išvados apie klitorio, šlaplės ir vaginos (angl. clitourethrovaginal; CUV) kompleksą. Tikrą sensaciją sukėlusi žinia buvo paskelbta 2014 metais leidinyje „Nature Reviews“ pasirodžiusiame straipsnyje. Kaip teigia jo autoriai, tinkamas CUV komplekso stimuliavimas sukelia orgazmu vadinamą reakciją.

Kitaip sakant, G taškas egzistuoja, tiktai nėra atskirtas nuo kitų sričių. Tai tiesiog dar viena su klitoriu susieta erogeninė zona, kurią stimuliuojant į vaginą įterptu objektu kartais pavyksta sukelti orgazmą.

„Neurologiją studijuojantys seksologai išsiaiškino, kad po genitalijas yra pasiskirstę keturi nervai – dubens, tarpvietės, klajojantis ir papilvės. Kiekvienas iš jų per organizmą driekiasi atskiru maršrutu, – aiškina konsultacijas sekso klausimais internetu teikiantis Kennethas Play. – Klitoriu einantis tarpvietės nervas kyla stuburu, todėl jį dirginant sukeliamas pojūtis yra labiau lokalizuotas, o klajojantis nervas yra pasiskirstęs giliausioje vaginos srityje ir organizmu keliauja gana padrikai, vingiuota trajektorija, todėl yra atsakingas už plintantį į šalis, visą kūną apimantį orgazmą.“

Gal pasirodys keista, bet nemažai moterų nėra įsitikinusios, kad turi G tašką. Kaip parodė Didžiojoje Britanijoje atliktas tyrimas, iš 1,8 tūkst. apklaustųjų tik 56 proc. nurodė manančios, kad tokį tašką turi. Ši informacija galbūt sumažins vyrų ryžtą leistis į G taško paieškas, nors iš tiesų bandyti verta (nebent partnerė akivaizdžiai duotų suprasti, kad prioritetą teikia klitorio stimuliavimui).

Net nepriklausomai nuo to, ar moteris pajėgi patirti G taško stimuliavimo sukeliamą orgazmą, kaip to taško ieškoti žinantis vyras sugebės sukelti moteriai nepakartojamų potyrių, teigia tinklalaidės „Sex with Emily“ vedėja Emily Morse. Taigi, nuo ko pradėti?


Turite ją įkaitinti

Visų pirma, kaip teigia E. Morse, vyras privalo įsitikinti, kad jo rankos švarios, o nagai nukarpyti, nes jie vis dėlto atsidurs itin jautrioje vietoje. Kadangi G taškas glūdi ypač užsislėpęs, ne kuo kitu, o pirštais lengviausia jį surasti ir efektyviausia stimuliuoti.

Kaip ir prieš bet kurį intymų nuotykį, nevalia pamiršti įžanginių glamonių. Negailėkite partnerei bučinių, glostykite jos krūtis, sėdmenis ir kitas jautrias sritis. Glamonės turi trukti bent kelias minutes. Tik tada pereikite prie genitalijų ir leiskitės į G taško paieškas.

„G taško vietoje yra toks audinys, kuris, lytiškai susijaudinus, pabrinksta, – sako E. Morse, – todėl jei pasistengsite partnerę įkaitinti, rasti G tašką bus daug paprasčiau, o jo stimuliacija sukels didesnį ir greitesnė poveikį.“

Net ir tuo atveju, jei moters vagina sudrėkusi, keli lašai lubrikanto jokiu būdu nepakenks, o bus tikrai į temą.

„Visiškai atsiduoti užvaldantiems potyriams ir pasiekti orgazmą moteriai pavyksta tik tada, jei ji jaučiasi užtikrintai ir yra visiškai nusiraminusi, – priduria K. Play. – Todėl labai svarbu sukurti pasitikėjimu ir dėmesingumu persmelktą atmosferą. Šito pasiekti pavyksta įvairiai. Pirmiausia, mylėtis patartina jaukioje, ramioje aplinkoje, visą dėmesį sutelkti tam, kuo užsiimate, domėtis partnere ir raginti ją pačią susitelkti į glamonių sukeliamus pojūčius.“

Kaip rasti G tašką

Nors nėra aišku, ar visos moterys pajėgios patirti orgazmą, kai stimuliuojamas G taškas, kur tasai taškas yra, diskusijų beveik nekyla.

„Jis yra maždaug per 5 centimetrus nuo makšties pradžios, ant priekinės vaginos sienelės“, – nurodo E. Morse.

Taigi, jei partnerė guli ant nugaros, įskverbus pirštą į makštį taip, kad delnas būtų nukreiptas į viršų, priekinę vaginos sienelę pasieksite pirštą suriesdami, tarsi atliktumėte kvietimo prieiti gestą arba mėgintumėte iš vidaus užkabinti partnerės bambą. Jeigu nėra labai patogu arba tą vietą sunku pasiekti, galite paprašyti partnerės pritraukti kelius prie krūtinės: tada prieiga prie G taško bus daug paprastesnė.

„G taškas yra pačiame paviršiuje, – sako Sofiya Alexandra, viena iš sekso, pasimatymų ir panašioms temoms skirtos tinklalaidės „Private Parts Unknown“ vedėjų. – Taigi, nėra jokio reikalo elgtis tarsi aukso kasyklose. Neįsijauskite: tai – ne jūsų nosis.“

Kaip stimuliuoti G tašką


Kadangi jau žinote, kur G taškas yra, metas sužinoti, kaip jį stimuliuoti. Darbuotis pirštu reikia iš lėto, švelniai. Lygiai kaip penio nesistengtumėte įterpti vienu galingu judesiu, piršto taip pat nestumdykite energingai.

„Moteris – ne piniginė, iš kurios tenka krapštyti cento monetas“, – perspėja E. Morse.

Kai įsitikinsite, kad pirštui makštyje patogu, o moteriai jis nekelia nė menkiausio diskomforto, palengva jį lankstydami pagalvėle galite pradėti švelniai masažuoti priešakinę vaginos sienelę. Jei suprasite, kad pirštas remiasi į rumbuotą arba grublėtą sritį, vadinasi, aptikote G tašką.

„Atpažinti G tašką galima iš pupelę primenančios formos, be to, jo paviršius yra grublėtesnis nei aplinkinių sričių“, – nurodo E. Morse.

Braukykite G tašką ritmiškais judesiais. Pamėginkite pakaitalioti tempą, spaudimo jėgą, kol rasite moteriai priimtiniausią variantą.

„Jei partnerė nerodo jokių ženklų, iš kurių būtų galima spręsti, kaip ji jaučiasi, tai dar nereiškia, kad reikia didinti tempą arba intensyvumą, – perspėja E. Morse. – Tikrai galite paklausti, ką ji jaučia, ir tik tada atitinkamai pakoreguoti judesius.“

„Svarbu nepamiršti, kad skirtingos moterys mėgsta skirtingą intensyvumą, tempą, be to, tiksli G taško buvimo vieta gali šiek tiek skirtis“, – priduria K. Play.

Kaip padidinti stimuliuojant G tašką sukeliamą efektą

Kai tampa aišku, kad partnerė teigiamai reaguoja į G taško stimuliavimą, galima pasistengti suteikti jai dar didesnį malonumą. Tereikia laisva ranka šiek tiek spustelėti jos pilvą toje vietoje, ties kuria pradeda augti gaktos plaukai. Švelnus spaudimas iš išorės padidins G taško stimuliavimo intensyvumą.

„Reikalas tas, kad G taškas labiau reaguoja į spaudimą, o ne į frikcijas, todėl, siekiant privesti moterį iki orgazmo, svarbesni yra judesiai aukštyn ir žemyn, o ne pirmyn ir atgal“, – nurodo K. Play.

Kai pirštu būsite pasidarbavę tiek, kad moteris pakankamai įsiaudrins, galite pereiti prie lytinio akto. Beje, svarbu atminti, kad G taško stimuliavimui ypač palankios tokios sueitys, kai moteris atsuka vyrui nugarą, kitaip sakant, šuniukų stiliaus pozos.

„Lai partnerė atsistoja ant keturių ir šiek tiek išriečia nugarą. Kilstelėkite ją suėmę už klubų ir įsiskverbkite taip, kad penis kryptų į apačią ir, stumdomas pirmyn atgal, masažuotų priekinę vaginos sienelę“, – pataria E. Morse.

Nebijokite eksperimentuoti, nes tik taip surasite jautriausias sritis ir didžiausią pasitenkinimą teikiančius judesius.

„Kai tikrai būsite radę tą jautrųjį tašką, spaudimo jėgą kontroliuokite iš pradžių ją padidindami tiek, kad būtų šiek tiek per daug, o tada vos vos sumažindami“, – sako K. Play.

Taigi, pirmyn į paieškas ir malonių jums potyrių!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)