Išlaužyta, išmėtyta

„Kol vieni aukoja pinigus ir laiką bandydami padaryti aplinką jaukesne, kiti taip pat nesnaudžia. Tik bėda, kad jaukumą ir grožį supranta kitaip. Nežinau nei kaip išsireikšti, bandau vis dar suprasti, kodėl taip atsitiko: ar mandrumas netelpa viduje ir bandoma laužant viską jį išreikšti, ar durnumas veržiasi per kraštus.

Vakar radome išlaužytus medinius briedžius, zuikius, stalą pavėsinėje išklibintą, šiandien traukinys nuvilktas. Trūksta žodžių… Atrodo, padarai kažką, džiaugiesi nuveiktais darbais, o čia atsiranda tokių, kurie viską griauna. Apmaudu“, – liūdesio ir pykčio neslėpė už savo kaimo bendruomenės gerovę nuolat kovojanti pirmininkė B. Jomantaitė.

Stebisi žiaurumu

Daug gerų darbų kaimui nuveikusi B. Jomantaitė stebisi piktavalių žiaurumu. Moteris niekaip nesupranta tokio piktų žmonių elgesio.

„Bet toks piktavališkumas, kad briedis ant stogo atsidūrė, babytei galva nurauta ir kitai į rankas įstatyta. Nužmogėjimas visiškas. Ir pikta, ir liūdna, viskas kartu“, – atsiduso pirmininkė.

Statys kameras

Bendruomenė šiemet dar numačiusi ne vieną gerą darbą parke padaryti, bet dabar bijoma, kad vandalai nesuniokotų visos infrastruktūros. Visgi siekiant sustabdyti galimą vandalų siautėjimą, bendruomenė pasiruošusi įrengti vaizdo stebėjimo kameras.

„Reikia pabaigti įgyvendinti projektus, viską turime supirkę, lauko suolus, stalą, šiukšliadėžes, bet bijome statyt, nes kažkas užėjo kažkam ir niokoja viską iš eilės, o buvo ilgai ramu. Tai norime iš pradžių pastatyti kameras, tada visa kita“, – artimiausius planus pristatė B. Jomantaitė.

Beržų jaunimas – pavyzdinis

Kas suniokojo Beržų parką – kol kas nežinoma. Pirmininkė ir bendruomenės nariai savo jaunimą gina, nes pasak jų, Beržų jaunimas pats aktyviai dalyvauja bendruomenės gyvenime, padeda vykdyti projektus, dalyvauja renginiuose.

„Blogiausia, kad įtarimų neturime, nes mūsų kaimo jaunuoliai patys stato, dirba, kuria ir galiu guldyti galvą už juos“, – teigia bendruomenės vedlė. Jai antrina ir aktyvi bendruomenės narė Audronė Martišienė.

„Mes stebimės! Ir labai! Todėl, kad mes savo jaunimą matom, kaip nuostabius jaunus žmones, pilnus kūrybinės ugnies. Kurie užima pirmas gretas, prisideda prie bendruomenės gerovės kūrimo“, – sako A. Martišienė.