„Sūduva“ trečiadienio vakarą pralaimėjo ne tik neatlikdama smūgių į vartų plotą, bet ir nepakeldama nė vieno kampinio. Būtent kampiniai ir kitos standartinės situacijos yra Marijampolės ekipos stiprybė, leidžianti įmušti daug įvarčių tam pačiam S. Kerlai.

Gynėjas patikino, jog standartinėse situacijose jis buvo pasiruošęs bausti ir „Maccabi“, tačiau komandos draugai tam galimybių nesukūrė.

„Šiam mačui buvau pasiruošęs puikiai, bet... neužsidirbome nė vieno kampinio. Nė vieno! Neturėjome progų standartinėse situacijose, o „Maccabi“ standartinėse situacijose ginasi tikrai blogai. Jei būtume pakėlę bent porą kampinių, situacija būtų visiškai kitokia.

Pirmasis varžovų įvartis mus išmušė iš vėžių. Po pertraukos 15 minučių bandėme žaisti, bet tuomet jie vėl pasižymėjo, o mums tiesiog nebeliko, ką daryti“, – kalbėjo „Sūduvos“ legionierius iš Bosnijos ir Hercegovinos.

Pernai marijampoliečiai Izraelio klubą dukart nugalėjo rezultatu 2:1. Nors ir sutiko įveikiamą varžovą, Sauliaus Širmelio kariauna atrodė itin išsigandusi, o žaidė tik viena komanda – „Maccabi“. Pernai pats vieną įvartį į šios ekipos vartus mušęs S. Kerla neslepia, jog „Sūduva“ turi problemų.

„Tel Avivo komanda nėra stipresnė už tą, prieš kurią žaidėme praėjusį sezoną. Šių rungtynių rezultatas parodo, kad pasikeitėme mes – susilpnėjome. Tiesa, kartais daug lemia ir sėkmė: pernai atlikome porą smūgių ir pelnėme porą įvarčių, o šį kartą sėkmė mums nesišypsojo. Vis dėlto trūksta ne tik sėkmės. Rezultatas rodo, kad turime daug problemų.

Galbūt rezultatas 0:3 mums yra į naudą. Gal toks pralaimėjimas ateityje privers mus atsakingiau pasižiūrėti į pasiruošimą rungtynėms, galbūt geriau pasitreniruosime ir sugebėsime žaisti geriau. Jei pralaimėtume 0:1, galvotume, kad galbūt ne viskas yra blogai. Dabar matome, kad viskas yra blogai. Man labai pikta. Šiame klube kažkas privalo keistis.

Nesame tokie, kaip anksčiau. Komanda turi rasti žaidėjus, kurie tinkamai pakeistų išvykusius futbolininkus. Jei kažkas išvyksta, kažkas turi atvykti į jų vietą. Deja, mes atsiliekame nuo to, ką turėjome prieš metus. Reikia daryti kažkokius pokyčius“, – dėstė nuo 2017 metų Marijampolėje žaidžiantis futbolininkas.

32-ejų atletas pastebėjo ir Lietuvos bei Izraelio čempionų energijos skirtumus. „Maccabi“ atsarginių suolas nuolat ragino saviškius įvairiais šūksniais, o „Sūduvos“ žaidėjai stokojo emocijų ir ant suolo, ir aikštėje. Su tokiu pastebėjimu sutikęs S. Kerla šia tema daugžodžiauti nenorėjo. „Galbūt nebuvome užsivedę kovai, bet apie tai kalbėti nenoriu, apie tai turi kalbėti trenerių štabas.“

Apie energijos skirtumus paklausto S. Širmelio nuomone, Izraelio komandos emocijos buvo susijusios ne su didesniu užsivedimu, o su noru paveikti mačo teisėją: „Žinote, tie palaikymai… šventimai po įvarčių... Man atrodo, kad tos emocijos buvo daugiau teisėjų spaudimui, nes kildavo, kai prasižengiama ar jiems atrodo, kad prasižengiama.“

Dėl prasto pasirodymo apgailestavęs „Sūduvos“ vairininkas teigė, jog gyvenimas po šio pralaimėjimo nesibaigia, o marijampoliečių dar laukia pasirodymas UEFA Europos lygos atrankoje, kur trečiojo etapo varžovai paaiškės rugsėjo 1-ąją ištraukus burtus.

Europos lygos atrankos rungtynes „Sūduva“ žais tik rugsėjo 24-ąją, o S. Kerla tikisi, kad iki to laiko komandai pavyks nusiraminti.

„Dabar turime beveik mėnesį, per kurį turime atsigauti po šio skaudaus pralaimėjimo. Vis dar turime Europos lygą ir A lygą. Dabar privalome nusiraminti ir daugiau dirbti. Tikiuosi, kad ateityje sugebėsime rungtyniauti geriau“, – pokalbio pabaigoje tarė Marijampolės klubo lyderis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)