Maža to, kad sezonas buvo pertrauktas koronaviruso, o jo pratęsimas vyksta Toronte ir Edmontone sukurtuose „Burbuluose“, tikrai neįprastas buvo ir pirmasis ketvirtfinalio mačas tarp „Tampa Bay Lightning“ ir Kolambuso „Blue Jackets“ komandų.

Rytų konferencijos rungtynės Toronte, kuriose prireikė net penkių pratęsimų, iš viso (su visais stabdymais) truko 6 valandas 13 minučių. Lemiamas įvartis rungtynių laiku buvo įmuštas 90 min. 27 sek. – pasižymėjo pergalę 3:2 „Lightning“ komandai išplėšęs Braydenas Pointas.

Rungtynės buvo tokios ilgos, kad net teko atšaukti ir į kitą dieną perkelti suplanuotą mačą tarp Bostono „Bruins“ ir Karolinos „Hurricanes“ (vien 90 min. užtrunka pagal lygos įstatus dezinfekuoti komandų atsarginių suolus ir parengti ledą).

„Labai specifinė patirtis, mes visiškai išsekę. Visi laukėme ir stengėmės pelnyti įvartį, bet patys matėte, kas vyko aikštėje“, – situaciją komentavo „Lightning“ puolėjas Yanni Gourde.

„Blue Jackets“ vartininkas Joonas Korpisalo pasiekė NHL atkrintamųjų varžybų rekordą atremdamas 85 varžovų metimus.

„Lightning“ iš viso į vartus ritulį metė 88 sykius – tai taip pat naujas atkrintamųjų rekordas. Iš viso kartu sudėjus abi komandos atliko 151 smūgį – daugiausiai nuo 1955-1956 m. sezono, kai NHL pradėjo vesti tokią statistiką.

„Blue Jackets“ gynėjas Sethas Jonesas pasiekė NHL rekordą ant ledo iš viso praleidęs 65 min. 6 sek.

Per visą NHL istoriją tai buvo ketvirtos ilgiausios rungtynės. Pats ilgiausias mačas užfiksuotas dar 1936-aisiais, kai Detroito „Red Wings” ir Monrealio „Maroons” santykius aiškinosi per šešis pratęsimus, o lemiamas įvartis buvo įmuštas rungtynių laikmačiui rodant 116 min. 30 sek.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)