„Dėl tebesitęsiančio neigiamo COVID-19 pandemijos poveikio ir toliau vyrauja nestabili ir sudėtinga prekybos aplinka“, – teigė BP savo pelno ataskaitoje.

„Žvelgiant į ateitį, prekių kainų ir produktų paklausos perspektyvos išlieka kupinos iššūkių ir neapibrėžtos“, – pridūrė jis.

Ketvirtiniai nuostoliai po mokesčių siekė beveik 16,85 mlrd. JAV dolerių (14,10 mlrd. eurų), palyginti su 1,82 mlrd. JAV dolerių grynuoju pelnu 2019 metų antrąjį ketvirtį.

„Visų pirma, didelę įtaką turėjo mūsų ilgalaikių kainų prielaidų peržiūra ir su tuo susijęs vertės sumažėjimas bei nurašymo išlaidos“, – teigė bendrovės generalinis direktorius Bernardas Looney.

Be veiklos rezultatų, BP pateikė išsamią informaciją apie tai, kaip bendrovė tikisi iki 2050 metų pasiekti „nulines“ anglies dioksido emisijas.

Bendrovės vadovas taip pat pridūrė, kad artimiausiu metu BP privalo atkurti savo finansus, o dėl koronaruso viruso sukelto energijos paklausos nuosmukio jis jau nusprendė atsisakyti 10 000 darbo vietų, arba 15 proc. bendrovės pasaulinės darbo jėgos.

Siekdama surinkti labai reikalingų lėšų, BP neseniai paskelbė parduodanti savo naftos chemijos verslą varžovei „Ineos“ už 5 mlrd. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją