Kaip ir tikėtasi, palūkanų norma nebuvo pakeista ir išlieka rekordiškai žema (0 - 0,25 proc.). Buvo užsiminta, kad palūkanų normų kėlimas artimiausiu metu nėra numatytas ir jis būtų galimas tik įsitikinus, jog JAV ekonomika įveikė pandemijos sukeltus sunkumus. J. Powell taip pat patikino, kad visos iki šiol įvestos ekonomikos skatinimo priemonės bus taikomos ir toliau.

Vakar vakare JAV dolerio kursas buvo peržengęs 1,18 dolerio už eurą ribą, tačiau šįryt kiek sustiprėjo ir 9 valandą Lietuvos laiku siekia 1,1757.

Šiandien antro ketvirčio rezultatus skelbs didžiosios technologijų įmonės „Apple Inc.“, „Amazon.com Inc.“ ir „Alphabet Inc.“, taip pat laukiama JAV antro ketvirčio BVP duomenų.

Azijos biržose šįryt aiškios krypties nematyti (Kinijos „Shanghai Composite“ -0,12 proc., Honkongo „Hang Seng“ +0,71 proc., Japonijos NIKKEI -0,26 proc.).

Baltijos šalių biržų OMXB indekso smukimas stebimas penktą prekybos sesiją iš eilės, vakar indeksas dar pasikoregavo -0,53 procento. Prekyba išlieka gan vangi, visų trijų šalių biržose 1910 sandorių vertybinių popierių perleista už 1,06 mln. eurų. Aktyviausiai prekiauta Šiaulių banko akcijomis, apyvarta siekė 363 tūkst. eurų, kaina koregavosi -1,11 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)