Medikai, trečiadienį popiet bandę prisijungti prie sistemos, kurį laiką matė pranešimą: „Informuojame, jog dėl vėl atsiradusių e.sveikatos (ESPBI) sutrikimų, el. receptų išrašyti laikinai nepavyks“.

Kaip komentavo Registrų centro atstovas spaudai Mindaugas Samkus, apie 15 val. buvo fiksuotas trumpalaikis sutrikimas, jis operatyviai, per kelioliką minučių buvo pašalintas.

„Esame gavę patvirtinimus iš vaistinių ir sveikatos priežiūros įstaigų, kad sistema vėl veikia", – sakė M. Samkus.

Medikai tikina, kad sistema iki trečiadienio pietų veikė sklandžiai.

ELTA primena, kad teisingumo ministras Elvinas Jankevičius pirmadienį iškėlė Registrų centro vadovui uždavinį vėliausiai iki trečiadienio paleisti e. sveikatos sistemą. Pasak jo, sistemos nepavyko greitai atkurti dėl to, kad ji neturi papildomų serverių.

Antradienį Registrų centro specialistai atkūrė didžiausios šalyje informacinės sistemos e. sveikata veiklą.

Pranešime rašoma, kad visus sistemoje sukauptus duomenis iš kopijavimo įrenginių pavyko sėkmingai atkurti.

Registrų centro sistemos sutriko praėjusį pirmadienį, liepos 20-ąją, kai Vilniuje po praūžusios liūties trūko vamzdis ir buvo užlietos serverinės. Vanduo pateko į Registrų centro Duomenų centro patalpas.

Nuo liepos 20 vakaro dėl liūties sutrikus Registrų centro darbui ir dėl to „nulūžus“ e. sveikatos sistemai su visais Lietuvos pacientų duomenimis, per karantiną gydytojų sustyguotas darbas, ypač įtraukiant nuotolines konsultacijas, visiškai sugriuvo. „Gydytojai pikti, o aš įsiutusi“, – „Delfi“ kalbėjo šeimos gydytoja Toma Kundrotė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)