30-metis įžaidėjas „Lietkabelyje“ pradėjo praėjusį sezoną, per kurį turėjo uždirbti 100 tūkst. JAV dolerių (85 tūkst. eurų).

Tačiau jau lapkritį naujokas buvo atleistas.

Tokį sprendimą klubas motyvavo „lūkesčių neatitikusiu krepšininko žaidimu“, kaip tuomet skelbė savo oficialioje interneto svetainėje, ir K. Browno problemomis su teisėsauga.

Policijos suvestinėse amerikietis šmėkštelėjo dėl spalio pabaigoje Panevėžyje kilusio incidento. Gynėjas buvo apkaltintas kieme prie gyvenamojo namo užsipuolęs kito automobilio vairuotoją: čiupęs jam už kaklo ir bandęs smaugti.

„Lietkabelis“ dėl pradėto ikiteisminio tyrimo uždraudė žaidėjui dalyvauti komandos treniruotėse, o netrukus ir atsisveikino.

K. Browno vietą ekipos sudėtyje užėmė iš Prancūzijos grįžęs Paulius Valinskas.

Vis dėlto legionierius greitai užglaistė nemalonią istoriją, atsiprašęs nukentėjusiojo ir susitaręs su juo taikiai, dėl ko tyrimas buvo nutrauktas.

Netrukus „Lietkabeliui“ nebereikalingas krepšininkas išvyko į Graikiją ir sezoną tęsė Salonikų „Aris“ gretose.

Praėjusį sausį jis kreipėsi į BAT, prašydamas kompensacijos už vienašališkai nutrauktą kontraktą.

Atsakydamas į ieškinį „Lietkabelis“ savo poziciją grindė K. Browno sutartyje buvusia išlyga, jog bendradarbiavimą galima vienašališkai nutraukti žaidėjui padarius rimtą nusikaltimą.

Tačiau Šveicarijoje įsikūręs arbitražas įvertino, jog K. Browno padaryti veiksmai pagal Lietuvos įstatymus neatitinka „rimto nusikaltimo“ sąvokos, be to, jis nebuvo nuteistas.

BAT verdiktu „Lietkabelis“ įpareigotas išmokėti žaidėjui 62 tūkst. dolerių (53 tūkst. eurų) dydžio kompensaciją, neskaitant mokesčių ir delspinigių.

Be to, per 10 tūkst. dolerių bronziniai praėjusio sezono prizininkai privalės atskaičiuoti amerikiečio agentams, dar 17 tūkst. eurų atsieis teismo išlaidos.

Panevėžio ekipos gretose K. Brownas sužaidė trejas FIBA Čempionų lygos rungtynes, vidutiniškai rinkdamas po 10,7 taško ir 5,7 rezultatyvaus perdavimo.

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) jo statistika siekė 8,7 taško ir 4 rezultatyvius perdavimus.

Kendrickas Brownas

Pirmą kartą Lietuvoje K. Brownas debiutavo 2016 metais, kai sezonui įpusėjus sulaukė Vilniaus „Ryto“ kvietimo.

2018-2019 metų sezone jis vilkėjo Alytaus „Dzūkijos“ marškinėlius.

Įdomu, jog nė viename iš Lietuvos klubų atakų organizatorius nesužaidė viso sezono nuo pradžios iki pabaigos.

Pernai K. Brownas Lietuvoje jau bylinėjosi su „Dzūkija“, iš kurios prisiteisė 10 tūkst. dolerių kompensaciją už anksčiau laiko nutrauktą sutartį.

Savo ruožtu, teismo salėje taip pat dažnai linksniuojamas „Lietkabelis“ praėjusią vasarą spyriojosi pralaimėjęs bylą BAT kitam buvusiam ekipos gynėjui Lukui Aukštikalniui.

Pastarajam buvo priteista 32 tūkst. eurų kompensacija, tačiau Panevėžio klubas sprendimo nevykdė ir dėl to susilaukė FIBA sankcijų – draudimo registruoti naujus žaidėjus.

Galiausiai artėjant naujam sezonui „Lietkabeliui“ teko nusileisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)