Originali „Autoaibė Lithuanian Baja – Perimetras“ organizatoriaus Gedimino Grigaičio idėja buvo kad šių ralio reido lenktynių dalyviai išvažiuotų į Dakarą, ir kad Dakaro lenktynininkai atvažiuotų į „Perimetrą“. Praėjusiais metais Lietuviškoje „Bajoje“ dalyvavę Edvinas Juškauskas ir Aisvydas Paliukėnas šiemet išvažiavo į Dakarą, o štai jubiliejiniame 10-ajame „Perimetre“ dalyvaus 2019 ir 2020-ais metais Lietuvą Dakaro ralyje atstovavęs ir geriausią rezultatą tarp lietuvių motociklininkų istorijoje pademonstravęs Arūnas Gelažninkas.

„Tikslai aiškūs – nugalėti. O lūkesčiai? Nežinau. Norisi pamatyti lietuviškas „Baja“ varžybas. Iš dalyvių tenka daug girdėti, kad organizatoriai nuolat tobulina lenktynes ir kad viskas jose gerai, tad noriu pravažiuoti ir nupūsti dulkes nuo savo „Rally Replica“ motociklo“, - sakė „Zigmas Dakar Team“ komandos veidas A. Gelažninkas.

Sportininkas lietuviškame ralio reide važiuos tuo pačiu motociklu, kuriuo jis įveikė Dakarą. Ir Dakaras buvo paskutinės lenktynės, kuriose jis ant šio metalinio žirgo sėdėjo. Nors lietuviškuose miškeliuose greitesni turėtų būti mažieji „Enduro“ klasės motociklai, Arūnas sako norintis pasitreniruoti su Dakaro technika.

„Nors lietuviškos trasos savo specifika gerokai skiriasi nuo Dakaro smėlynų ir kopų patirtis čia mažai bus reikalinga, aš nesu naujokas mūsų krašto miškuose, juos pažįstu, dalyvauju „Enduro“ varžybose. Aišku, šiose trasose gal būtų smagiau važiuoti su „Enduro“ klasės motociklu, miškeliuose su juo būčiau greitesnis, bet šios varžybos man labiau bus kaip treniruotė“, - pripažino lenktynininkas.

Lietuvio „Autoaibė Lithuanian Baja – Perimetre“ lauks beveik 400 km greičio ruožų trijuose regionuose: prie Kapčiamisčio, Druskininkų ir Tauragės. Vos prieš tris metus atsiradusi „Enduro“ motociklų įskaita sparčiai gausėja: šiemet prie starto linijos stos jau 18 motociklininkų.

„Praėjusiais metais užėmiau antrą vietą važiuodamas saugiai. Šiemet yra daug stiprių dalyvių, tad manau, kad galiu būti tik statistas. Važiuosiu saugiai, nes dėl darbo negaliu sau leisti susitraumuoti. Manau, jei Arūnas nedarys klaidų ir jo nepaves technika, jis turėtų laimėti“, - varžovus ir kylantį lygį apžvelgė praėjusių metų „Perimetro“ „Enduro“ įskaitos antros vietos prizininkas Eugenijus Petruškevičius.

Praėjusiais metais „Autoaibė Lithuanian Baja – Perimetras“ pirmą kartą leido lenktyniauti visoms klasėms, kurios važiuoja ir Dakare. Tad žiūrovai bekelės trasoje galėjo stebėti ne tik automobilius, bet ir motociklus, keturračius bei „Side by Side“ bagius. Pastarųjų įskaitoje pernai startavo vienintelis „CFMOTO“ komandos ekipažas su Antanu Kanopkinu priešakyje. Šiemet į varžybas užsiregistravo jau 9 bagiai. Keturračių – 4.

Žiūrovai visus dalyvius veiksme galės išvysti „Autoaibė Lithuanian Baja – Perimetras“ prologo metu liepos 29 dieną, 18:30 Tauragės senajame hipodrome.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)