Tauragėje šiemet startuosiantis „Autoaibė Lithuanian Baja – Perimetras“ čempionato antrasis etapas vadinamas lietuviškuoju Dakaru ne veltui. Taididelis bekelės iššūkis apvažiuoti visą Lietuvą pasienio ruožu. Beveik 2 000 km ir tik trys paros – rimtas išbandymas tiek technikai, tiek jos valdytojams. Dėl to prie šio, jau dešimtmetį vykstančio renginio prisijungė su tikro Dakaro populiarinimu Lietuvoje artimai susijusi „Autoaibė“.

„Mes jau du metus bendradarbiaujame kartu su vienintele Lietuvoje Dakaro media komanda „I Go 2 Dakar“ ir siekiame, kad Lietuvoje ši automobilių sporto šaka populiarėtų, augtų. O Lietuvos baja čempionatas ir yra lietuviškasis Dakaras, tad norime prisidėti prie to, kad žmonės lenktynes visureigiais galėtų matyti ne tik per televizoriaus ekraną, bet ir gyvai, galbūt net savo kieme“, – sakė „Autoaibės“ vadovas Arūnas Vaišvila.

„Autoaibė Lithuanian Baja – Perimetras“ vardu vadinsis ne tik didysis renginys aplink Lietuvą, bet ir visas lietuviško ralio reido čempionatas. Jo organizatorius Gediminas Grigaitis iš partnerystės su „Autoaibe“ tikisi įdomesnės šventės ne tik sportininkams, bet ir žiūrovams.

„Manau, kad ši partnerystė gali prisidėti prie renginio žinomumo ir padaryti jį labiau šventiniu. Techniniai dalykai „Perimetre“ sprendžiasi pakankamai gerai, bet trūksta šventės. Norisi šventę padaryti ir žiūrovams“, – kalbėjo Gediminas Grigaitis.

Šiemet antrojo „Autoaibė Lithuanian Baja – Perimetras“ čempionato etapo miestu tapo Tauragė. Liepos 29 dienos vakarą senajame Tauragės hipodrome vyks prologas, kur prie starto linijos stos pusšimtis įvairios, net ir Dakare važiavusios technikos. Taip pat – ir Dakaro kariai.

„Autoaibė Lithuanian Baja – Perimetre“ išvysime ir tikro Dakaro 2019-ais ir 2020-aisiais ragavusį motociklininką Arūnas Gelažninką. Vaidotas Paškevičius lenktyniaus prieš kelis metus Dakare Vaidotui Žalai tarnavusia „Seat Leon“ „Bitute“, Mindaugas Povilaitis sės prie Antano Juknevičiaus vairuoto „Mebar“ bolido vairo, latvis Toms Brants atvažiuos su specialiai Dakarui sukurtu OSCAR automobiliu. Justinas Putys lenktyniaus su galingu „Mitsubishi Pajero Evolution“ modeliu. Keturačiu ir bagiu dalyvaus gamyklinė „CFMoto“ komanda su Adomu Gančieriumi ir Antanu Kanopkinu priešakyje.

Rugpjūčio 30-os dienos ankstų rytą prasidės didysis maratonas. „Adventure“ įskaitos dalyviai nuo Rambyno pajudės į kelią alink Lietuvą pagal laikrodžio rodyklę, o sportininkai – į pirmąjį greičio ruožą prie Kapčiamiesčio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)