A. Zanardi, kuris parolimpinio sporto žvaigžde tapo po to, kai prieš beveik 20 metų dėl traumų, patirtų per automobilių lenktynes Vokietijoje, jam buvo amputuotos abi kojos, penktadienį dalyvavo Toskanos regione vykusioje estafetėje „Obiettivo tricolore“ ir nuokalnėje nesuvaldęs rankomis varomo dviračio susidūrė su priešpriešiais važiavusiu sunkvežimiu.

53 metų sportininkas patyrė sunkią galvos traumą ir nuo to laiko yra komos būklės, kuri ligoninėje jam buvo sukelta dirbtinai.

„Brangiausiasis Alessandro. Jūsų istorija yra pavyzdys to, kaip sėkmingai pradėti iš naujo po netikėto sustojimo“, – sakoma Pranciškaus laiške, kurį citavo minėtas laikraštis.

„Per sportą išmokėte mus gyventi pilnutinai, neįgalumą paversdamas žmogiškumo pamoka, – rašė popiežius. – Ačiū, kad suteikiate stiprybės tiems, kas ją prarado. Šią skausmingą akimirką jaučiuosi jums artimas ir meldžiuosi už jus bei jūsų šeimą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)