Teismą dar žiemą pasiekusi byla įstrigo nė neatversta – merginos šeimos advokatas Gintautas Černiauskas siekė, kad byla būtų grąžinta prokuratūrai ir vyrai sulauktų griežtesnių kaltinimų, tačiau visi skundai buvo atmesti.

Abu kaltinamieji nebuvo linkę bendrauti su žiniasklaida. R. Pinikas atvyko likus vos kelioms minutėms iki posėdžio. Trečiadienį teismas pagaliau atvertė bylą, kurioje kaltinimų sulaukę R. Pinikas ir A. Miltenis neigia jiems inkriminuojamus nusikaltimus; o merginos šeimos advokatas G. Černiauskas tvirtina, kad prieš teismą stoję vyrai turi būti teisiami ir dėl prekybos žmonėmis bei nužudymo. G. Černiauskas siekė, kad byla papildyti būtų grąžinta prokurorams. Advokato skundai buvo atmesti.

Uždarų teismo posėdžių siekusi prokurorė Diana Baltrūnaitė-Petkevičienė dar parengiamajame teismo posėdyje teigė, kad nagrinėjant pareikštus nusikaltimus minima ir nemažai asmeninio gyvenimo detalių. Teismas tenkino prokurorės prašymą, nors D. Didžiūnaitytės artimųjų advokatas prieštaravo – jo teigimu, merginos šeima siekia skaidrumo, nori, kad dukters mirtis neliktų beprasme, ir viskas, kas bus pasakyta teisme, pasitarnautų kitoms jaunoms merginoms.

G. Černiausko padėjėjas Vykintas Gutauskas prabilo apie paslaptingą liudytoją, kuris matęs R. Piniko veiksmus iškart po tragiško įvykio.


„Esame pateikę prašymą teismui kviesti daugiau liudytojų, nes prokuroras yra pakvietęs penkis, o apklausti yra 64 asmenys. Yra tokių labai svarbių liudytojų, kurie matė, kokius veiksmus Pinikas atliko prie Dovilės kūno. Tai nebuvo noras įsitikinti, ar ji dar gyva, jis stengėsi paimti tam tikrus daiktus, kurie galėtų tapti svarbiais įrodymais byloje. Šis liudytojas nėra kviečiamas, bet mes prašysime jį pakviesti“, – teigia advokato padėjėjas.

Dar iki prasidedant teismo posėdžiui, A. Miltenio advokatas Henrikas Mackevičius sukritikavo byloje pateiktą 200 tūkst. eurų neturtinės žalos ieškinį. Anot advokato, ieškinys grindžiamas nužudymu, o tokių kaltinimų byloje iš viso nėra.

R. Piniko advokatė Julija Monako-Galminė nelinkusi daugžodžiauti. Ji sako, kad byloje iš viso nėra jokių jos ginamojo kaltės įrodymų. Paklausus, kaip, jos nuomone, byla tuomet pasiekė teismą, advokatė patikino, kad toks klausimas turėtų būti užduotas ne jai, o prokurorei.

„Delfi“ primena, kad 2018 metų lapkričio 20 d. policija gavo pranešimą, kad 19 val. 35 min. prie viešbučio „Amberton Klaipėda“ rasta negyva mergina.

Policijai paskambinęs žmogus nurodė, kad mergina iškrito iš 14-to aukšto balkono. Bylos duomenimis, apie jos žūtį pranešė R. Pinikas. Iš pradžių tyrimas buvo pradėtas dėl savižudybės, tačiau, žiniasklaidai ėmus domėtis eiga, nelaimę imta tirti dėl galimo nužudymo ar privedimo prie savižudybės.

Dovilės artimieji buvo šokiruoti, kai sužinojo apie tragediją, mat iš Milano į Vilnių mergina atvyko dalyvauti Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatyme. Po kelių dienų Dovilė turėjo vėl skristi į Milaną.

Vakarėlyje po J. Statkevičiaus pristatymo dalyvavusi mergina, anot jos draugių, joms pasirodė apsvaigusi, tačiau nė viena nesulaikė merginos nuo kelionės į Klaipėdą. Merginos teigė, kad Dovilę išsivežė R. Pinikas.

Vyras ją apgyvendino viešbutyje „Amberton Klaipėda“, kur įvyko tragedija. Dovilės šeimai atstovaujantis advokatas G. Černiauskas siekė, kad bent vienas vyrų būtų teisiamas ir dėl nužudymo, tačiau prokuratūra teismui pateikė kitokius įtarimus. Advokatas siekė, kad byloje būtų nagrinėjama ir merginos nužudymas ar privedimas prie savižudybės bei prekyba žmonėmis. Tačiau skundai dėl suformuluotų kaltinimų atmesti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (278)