Iš eksportuotų prekių labiausiai – 28,4 proc. – atpigo rafinuoti naftos produktai. Variklinės transporto priemonės atpigo 6,4 proc., pagrindiniai chemikalai, trąšos ir azoto junginiai, pirminių formų plastikai ir sintetinis kaučiukas – 2,9 proc., bet pabrango ryšio įranga – 28,7 proc., medicinos ir odontologijos prietaisai, instrumentai ir reikmenys – 10,9 proc., obliuotoji pjautinė mediena – 2,1 proc.

Iš importuotų prekių daugiausia – 55,4 proc. – atpigo žalia nafta. Rafinuoti naftos produktai atpigo 18,8 proc., gamtinės dujos – 11,8 proc., bet pabrango pagrindiniai vaistų pramonės gaminiai – 6,6 proc., niekur kitur nepriskirti, kasybos ir karjerų eksploatavimo produktai – 4,7 proc., variklinių transporto priemonių kėbulai, priekabos ir puspriekabės – 2,6 proc.

Statistikos departamento duomenimis, per mėnesį iš euro zonos importuotų prekių kainos sumažėjo 0,4 proc., ne iš euro zonos – 8,9 proc.

Per metus balandį eksportuotų prekių kainos sumažėjo 10 proc., importuotų prekių – 14,3 proc. Per metus iš euro zonos importuotų prekių kainos sumažėjo 1,9 proc., ne iš euro zonos – 24,3 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)